Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Güncel

Kıtalararası tek bisiklet turu Çanakkale’de…

21 Nisan Pazar günü İstanbul’da tamamlanacak olan ve toplamda 6 etaptan oluşan 55. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’nun 122.6 kilometrelik Çanakkale-Edremit etabı dün Valilik önünden başladı. AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, AK Parti Milletvekili Jülide İskenderoğlu, Vali Orhan Tavlı ve kent protokolü üyeleri de başlangıç törenine katıldılar.

55. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun 122.6 kilometrelik Çanakkale-Edremit etabı dün saat 11.30’da Valilik önünden start aldı. Bisikletler Valilik önünden hareket ederek Ezine, Ayvacık ve Edremit hattını takip ettiler ve Edremit’te Çanakkale etabı son buldu. 21 Nisan Pazar günü İstanbul’da son bulacak olan dünyadaki tek kıtalararası bisiklet turuna sporcular toplamda 993,4 kilometre pedal çevirecekler.

Düzenlenen bisiklet turunun Çanakkale etabı başlangıcına, Ak Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, Ak Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, Vali Orhan Tavlı, İl Müdürleri ve daire amirleri de katıldı.

UNESCO Kültür Mirası listesinde yer alan dünyanın en ünlü kentlerinden Truva yakınlarında verilecek Türkiye Güzellikleri priminin ardından Ezine çıkışında sprint prim kapısı geçildi. Ayvacık ve Küçükkuyu arasındaki virajlı tırmanış ve yokuş primini takiben Edremit Körfezi kıyılarına inildi ve Altınoluk’un şifalı suları ile ünlü Güre’den Akçay’a varacak olan toplam 122,6 kilometrelik turu Edremit Novada AVM’nin önünde son buldu.

Sporcular bir sonraki gün ise Edremit’ten Balıkesir’e doğru pedal çevirecekler.

Tunahan Ünsal

DİĞER VİDEOLAR

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech