Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çürük diş tedavisinde ‘aspirin’ dönemi!

Uzmanlar her geçen gün

Uzmanlar her geçen gün sağlık alanında devrim niteliğinde yeni bir buluşa imza atarken, diş alanında geliştirilmeye başlanan yeni bir metot ise duyanları oldukça şaşırtıyor. Buna göre çürük diş tedavisinde ileriki zamanlarda ‘aspirin’ kullanılacak!

Diş hastalıkları, pek çok problemi de beraberinde getiren ve oldukça sık rastlanan bir sağlık sorunudur. Şimdiye dek, özellikle çürük diş eti tedavisinde uygulanan yenilikçi metotları diş problemleri kısa sürede çözülüyor. Ama bu durum, çoğu zaman oldukça masraflı olabiliyor.

Bilim dünyası da diş hastalıklarıyla mücadele noktasında yeni tedavi yöntemler geliştirirken, duyanların oldukça şaşıracağı bir buluşa imza attı. Buna göre kişiye ağrı ve acı veren ‘çürük diş problemleri’ aspirinle çözülebilecek!

Aspirin, gen imalatına yardımcı oluyor

Şimdiye dek hafif dozda bir ağrı kesici olan kullanılan aspirinin, dişin kendi hücrelerini üretmek için gerekli olan gen imalatına yardımcı olacağı ortaya çıktı. Henüz, yeni yeni kanıtlanan bu yöntem kullanılabilir durumda değil. Ama ileriki zamanlarda bilimsel araştırmalar ve deneylerle desteklenen süreçlerin sonunda ‘aspirin’in diş tedavisinde yaygın olarak kullanılacağına kesin gözüyle bakılıyor.

Esra Çanlı

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech