Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Güncel

Tarihi hastanede bekleyiş nöbete dönüştü

Cevatpaşa Mahallesi’nde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nce kesim izni verilen yangında hasar görmüş ağaçlar 2 gündür tartışma konusu oldu. Hasarlı ağaçların yanında yaş ve genç ağaçlarında kesildiğini belirten çevreciler bugünde tarihi hastane bahçesinde bekleyişlerini sürdürdüler. Sağlıklı ağaçların kesimini engellemek isteyen vatandaşlar bekleyişlerini nöbete dönüştürdüler.

Cevatpaşa Mahallesi’nde bulunan eski askeri hastane de geçtiğimiz gün yangında hasar gören ağaçlar kesilmişti. Kesilen ağaçlar arasında sağlıklı, yaş ağaçların olduğunu gören çevreciler kesim işlemine tepki göstermişler ve ağaç kesimleri durdurulmuştu. Bugün kesilen ağaçlar yenileri eklenmesin diye çevreciler ve mahalleliler sabahın erken saatlerinde eski hastane bahçesinde yerlerini aldılar. Dün verilen bilgiye göre Orman Müdürlüğü’nden ekipler gelip bugün ağaç tespiti ve işaretleme çalışması yapacaklardı, beklenen ekipler gelmedi.

Çanakkale Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Göksel Koyuncu, Kent Konseyi Çevre Meclisi Üyesi Pınar Bilir Akkuş, Tema Vakfı adına Çağatay Değirmenci ve Cevatpaşa Mahalle muhtarı Evren Kızoğlu basın açıklamasında bulundular.

“Belediye olarak tespitlerimizi yaptık”

Konuyla ilgili, Çanakkale Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Göksel Koyuncu, “Biz Belediye olarak bu kesimden haberdar olduktan sonra, orman mühendisi arkadaşımız ve ben gerekli tespitlerimizi yaptık. Kesilen ağaçlar için tam kanıya varmak mümkün değil ama mevcut iç bahçe, yan bahçedeki ağaçların fotoğraflarını kestik, tespitler yapılırken burada olacağız ve düşüncelerimizi belirteceğiz” dedi.

“Hukuksuz yapılan işleme hukuk uyduruluyor”

Kent Konseyi Çevre Meclisi Üyesi Pınar Bilir Akkuş, “Eski İngiliz hastanesi bahçesindeyiz. Pazartesi öğleden sonra bu alanda 45 ağacın kesimi yapıldı, ağaçlar katledildi. Biz haberi duyduğumuz anda buraya geldik ve yaşanan kargaşadan ötürü Turizm Müdürlüğü kendi izinlerinin olmasını söylediler. İzin olmasına rağmen kesim durduruldu. Bu sabah izin bize gösterilecekti ve orman mühendisi burada olacaktı. Kesilecek ağaçlara refakat edecektik. Saat şu anda 11.00’e geliyor kurumlardan gelen kimse yok.

Hukuksuz yapılan işleme hukuk uydurmaya çalışıyorlar. Biz tespitlerimizi yaptık, hangilerinin katledildiğini görüntüledik. Kent Konseyi olarak savcılığa suç duyurusunda bulunacağız” ifadelerinde bulundu.

“Burada usulsüz bir kesim yapılmaktadır”

TEMA Vakfı adına Çağatay Değirmenci, “Biz tabi ki orman denildiğinde TEMA Vakfı olarak burada bulunmalıyız. Orman, yaşam dendiğinde bu konular siyaset üstü konulardır. Ne olduğunu tespitini yapacağız. Burada usulsüz bir kesim yapılmaktadır” cümlelerini kullandı.

“Yaptık oldu mantığı ile kesim yapılamaz”

Cevatpaşa Mahalle Muhtarı Evren Kızoğlu, “Bu alanda yapılan ağaç kesimleri ile ilgili yasal süreçleri takip ediyoruz. Belgelerin, kayıtların ve ağaçların işaretlenmesi için taleplerimiz olmuştu, hale bunlar yapılmadı. Bu şekilde yaptık, oldu mantığı ile kesim yapılamaz. Aynı ağaçları buraya tekrar dikemeyiz” vurgusunda bulundu.

Tunahan Ünsal

DİĞER VİDEOLAR

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech