Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Ali Güngör Yıldız

Şeffaflık mı ön almak mı?

Hafta sonuna yaklaştığımızda yeni seçilmiş Kepez Belediye Başkanı tarafından afişli bir eylem gerçekleştirildi. Mazbatalarının alınmasının üstünden bir hafta geçmeden Kepez’in çiçeği burnunda Belediye Başkanı Sayın Birol Arslan, dünün ve bugünün gündemi oldu.

Ovacık’ın eski, Tunceli’nin yeni Komünist Parti’li Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu’na özenen Kepez’in çiçeği burnunda başkanı Arslan, belediyenin alacak ve borçlarını içeren dev bir afişi belediye binasına astırdı. Borçlar, alacaklardan daha fazlaydı. Peki, ne demek istiyor; “Benden önceki CHP’li Belediye Başkanı çok borçlanmış. O harcamış, ödemek bize kalmış.” Bu ne demektir? Gerçekten şeffaflık mı, yoksa “önümüzdeki ay, işçi maaşlarını zor ödeyebileceğim” demenin kibarcası mı?

Biz, Sayın Birol Arslan başkanın şeffaf olduğunu biliyoruz. Bu hareketini, bir önceki partilisi belediye başkanını karalamak değil, yeni şeffaf belediyecilik anlayışını getireceğinin işareti olduğuna inanıyoruz. Sayın Arslan’ın seçim döneminde yaptığı harcamaları ve kaynağını da aynı anlayışla afiş yaptırıp uzun süre başkanlığını yaptığı belde binasına asacağına inanıyoruz. Şeffaf Belediyecilik budur.

Sayın Birol Arslan’ın büyük bir gurur ve onurla oturduğu belediye başkanlığı koltuğunun bugüne kadar sahibi olan Sayın Dr. Ömer Faruk Mutan’ın, şeffaflığından da Sayın Arslan’ın bu davranışından sonra şüphe eder olduk. Sayın Mutan, sadece makam kapısını sökerek, şeffaflığını göstermeye çalışmıştı. Sayın Arslan Başkan gibi hiçbir gün alacak borç hanesini kapsayan bir afişle Kepez halkının karşısına çıkmamıştı. Hatta buna cesaret edemediğini sanıyoruz.

Kepez beldemizin çiçeği burnunda Belediye Başkanı Sayın Birol Arslan, bu şeffaflığını, başkanlık makamına götüren ön seçimde de göstermişti. Sandık isteyerek, kendi yazdığı üyelerin yüzde 80’lik bölümünün oyunu almıştı. Hemen akabinde, Belediye Meclis üyelerinin seçiminde her ne kadar ön seçime karşı çıkıp üyeleri kendisi belirlemiş olsa bile merkezde yapılan Belediye Meclisi, Belediye Başkanı ve İl Genel Meclisi ön seçiminde de üyelerin tümünü merkeze getirmemişti.

Hatta İl Genel Meclisi seçiminde birçok aday adayından belde yönetimine para istemiş ve aldığı paraya göre üyelerine destek verin görüntüsünü yaratmıştı. Kim daha fazla para (partiye yardım) verdiyse, o aday adayına daha fazla oy çıkmıştı. Kepez beldesinin Belediye Başkanı Sayın Birol Arslan’ın, başkanlık koltuğuna oturduktan sonra yaptığı ilk icraatı ulusal ve yerel basında günün konusu olmaya devam ediyor.

Sayın başkana kim akıl veriyor bilmiyoruz ama çevresinde bulunan isimler ya da kişiler, lütfen ölmeyi bayılmak sanmasınlar. Adama sormazlar mı; “Kardeşim sen aday olmadan bunları bilmiyor muydun. Ya da tüm güçlüklere göğüs gereceğim diye başkan adayı olmadın mı?” diye… Çocukça, fütursuz bir heves yüzünden bak bugün tüm muhalefetin de diline düştün. Kendi partinin yetkilileri bile bu icraatın ancak AKP’li bir belediye başkanına karşın yapılabileceğini düşünürken, herkesi ofsayta düşürdün. (Koyu BJK’li ve futbolu iyi bildiğini sandığım için burdan örnek veriyorum. Siyasetten anlamayan belki futbol örneği ile kendisine gelir diye…)

Haaaa şunu da düşünmüş ve uygulamaya sokmuş olabilirsin. Hani futboldan iyi anladığını bildiğimiz için söylüyorum. Topu kendi sahanda oynamak için de bunu yapabilirsin. Gelecek aylarda işçinin maaşlarını, esnafın alacağını ödeyemeyeceğin için, “Kasada para yok”, “Belediyenin borcu çok”, “Tüm bunların nedeni eski yönetim. Ben enkaz devraldım” demek için de bunu yapmış olabilirsin. Öyleyse sen bu siyaseti çok iyi biliyorsun. Usta dediklerin senden ders almalı. Bunun adına da “ön alma” denir.

Egolarla, intikam duygularıyla ne belediye yönetilir ne de şirket. Çevrende bulunan akıl hocalarından ders alacağına, sokaktaki yurttaşların söylediğine biraz kulak ver Sayın Başkan. Dün bir, bugün iki… Daha önümüzde koskocaman bir 5 yıl var. İnan, bitmez bu yıllar.

CHP yetkilileri, size sesleniyorum… Siz müdahil olmazsanız, Kepez beldesine son CHP’li belediye başkanını seçmiş olursunuz. Uyarım erken oldu belki ama bu bir gerçek. Varsın ben kötü olayım. Sevaplar Sayın Başkan Birol Bey ve saz arkadaşlarının, Günahlar benim olsun.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech