Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çanakkale’de bir ilk

Çanakkale’de daha önce denenen

Çanakkale’de daha önce denenen ama profesyonel anlamda hayata geçirilemeyen bir iş kolu olan mezar bakım ve peyzaj hizmetleri artık yapılıyor. Muharrem Koyuncu tarafından 1 Şubat tarihinde hizmete geçen Çanakkale mezar bakım, çiçeklendirme ve peyzaj hizmetleri dikkat çekiyor. Yıllık ve tek seferlik abonelik usulü çalışan Muharrem Koyuncu mezarları daha bakımlı bir hale büründürüyor.

Çanakkale’de ilk defa hayata geçen bir şirket olan mezar bakım, çiçeklendirme ve peyzaj hizmetleri oldukça dikkat çekiyor. Muharrem Koyuncu tarafından hayata geçirilen hizmet mezarlıklardaki bakımsız mezarları daha bakımlı ve göze hoş gelen bir hale büründürüyor. Şu anda 20 civarında abonesi olan Koyuncu, mezarlara bakım uygulayıp, çiçeklendiriyor, düzenli olarak sulama hizmetini yerine getiriyor.

Muharrem Koyuncu faaliyetlerini Gündem Gazetesi’ne anlattı.

“3 ay önce bu işi yapmaya başladım”

Muharrem Koyucu, “Ben bir yıldan beri bu işi düşünüyordum. Yaklaşık 3 ay önce faaliyete geçtim. Çanakkale’de gerçekten emekliler şehri olduğundan dolayı böyle bir işin gerekliliğini fark ettim. Mezarlıkları gezdim ve görevlilerle görüştüm, insanların böyle bir hizmet beklentisi olduğunu öğrendim. Bu işi yapmaya bu şekilde karar verdim, şirketimizi 1 Şubat 2019 yılında açtım.

“Bakımını yaptığımız 20 civarında mezar var”

Şu anda bakımını yaptığımız 20 civarında mezar var. Çanakkale mezarbakim.com.tr hesabım var, facebook, instagram gibi mecralardan insanlar bana ulaşabiliyorlar. Ulaşım konusunda her hangi bir sorun yaşamıyoruz.

“Mezarları gözle görünür bir biçimde düzenli hale getiriyoruz”

Mezarların bakımları kapsamında, önce mermerin temizliğinden başlıyoruz. Mermerler genellikle eski mezarlıkta ağaçlardan akan reçineler dolayısıyla yıpranmış oluyorlar. Özel taşlama cihazı ve solisyonlarla mezarların taşlarını temizliyoruz. Mermeri parlatıyoruz, baş kısmındaki yazılar bozulmuşsa onları yeniliyoruz. Toprak değişimi ve gübreleme yapıyoruz. En son çiçeklendirme yaparak mezarı gözle görünür bir biçimde daha düzenli hale getiriyoruz. Çiçeklendirmeden sonra renkli taşlarla süsleme yani peyzaj işlemini gerçekleştiriyoruz. Haftada iki defa olmak üzere, yazın sıcaklarda haftada üç defa olmak üzere yıl boyunca aksatmadan sulama yapıyoruz. Haftada bir defa ise mezarın fotoğrafını çekip mezar sahibine yolluyoruz. Eğer yıl içerisinde kuruyan çiçek olursa devamlı yeniliyoruz.

“Yıllık abonelik 650 TL”

Yıllık abonelik yapıldığı vakit mezar benim abonem oluyor ve ben devamlı bakımını gerçekleştiriyorum. Yıllık abonelik şu anda 650 TL. Tek seferlik bakım ise 350 TL… Tek seferlik bakımda da ben bütün bakımları yapıp, çiçeklendirme işlemi yerine oturunca mezarı teslim ediyorum.

“Geri dönüşler oldukça iyi”

Şu anda bana yapılan geri dönüşler oldukça iyi. İnsanlar yapılan işten dolayı ve mezarların görünüşlerinden dolayı memnunlar. İnsanların hep aklından geçiyormuş ve iş yapan olmadığı için yaptıramıyorlarmış. İnsanlar bu işi kendileri yapmak istiyorlar, çiçek ekimi yapıyorlar ama devamlı ilgilenilmediği için bu düzenlemeler kalıcı olmuyor” dedi.

Tunahan Ünsal

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech