Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Ãœyelik
Ãœye GiriÅŸi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yeterlilik Belgesi için adres belli

Ãœniversal Belgelendirme ile anlaÅŸma

Üniversal Belgelendirme ile anlaşma yapan Çanakkale RE/MAX Troia, mesleki yeterlilik belgesi almak isteyen emlak çalışanları için sınav merkezi olarak yetkilendirildi.

EMLAK SEKTÖRÜNDE BELGE ARTIK ZORUNLU!

Çanakkale RE/MAX Troia yöneticisi Aytek TopuzoÄŸlu, “Emlak danışmanlığı mesleÄŸi artık yasal statüye kavuÅŸtu. Meslekte iki farklı yeterlilik aranıyor. Biri ofis yeterliliÄŸi, biri de kiÅŸisel yeterlilik. Emlak ofisleri baÄŸlı oldukları ilin ticaret müdürlüğünden yönetmelik ÅŸartlarını saÄŸladıkları ile ilgili YETKÄ° BELGESÄ° almak zorundalar. Ofis standartları hakkında detaylı bilgiye ‘ttbs.gtb.gov.tr’ sayfasından ulaşılabilir. Ofis yöneticilerinin ve ofise baÄŸlı çalışan gayrimenkul danışmanlarının da Seviye5 ve Seviye4 MESLEKÄ° YETERLÄ°LÄ°K belgelerini almaları gerekiyor. Bu konu hakkındaki detaylı bilgiye de ‘myk.gov.tr’ sayfasından ulaşılabilir. Emlak sektöründe faaliyet göstermek isteyen tüm ofisler ve emlak danışmanları Aralık 2019‘a kadar bu belgelerini tamamlamak zorundalar” dedi.

TOPUZOÄžLU: “MÜŞTERÄ°LERÄ°MÄ°Z MAÄžDUR OLUYORLARDI”

10 yıldır Çanakkale’de profesyonel emlak danışmanlığı hizmeti veren RE/MAX Troia yöneticisi TopuzoÄŸlu, “MesleÄŸimizin öneminin bilinciyle senelerdir birçok müşterimizin hayatına dokunduk. Barınma gibi önemli bir ihtiyaca çözüm sunan emlak danışmanlarının, müşterilerinin satın alma veya kiralama süreçlerini doÄŸru analiz etmek, haklarını korumak ve tüm iÅŸlemlerin yasalara uygun bir ÅŸekilde problemsiz tamamlanmasını saÄŸlamak gibi görevleri var. Ama herhangi bir yeterlilik aranmadan herkesin yapabileceÄŸi bir meslek gibi görünen ortamda, müşterilerimiz çok ciddi problemlerle ve maÄŸduriyetlerle karşı kaşıya kalıyorlardı. Taşınmaz Ticareti yeni yönetmeliÄŸi ile bu problemlerin tamamı ortadan kalkacak, sadece mesleÄŸi yapabilmek için yeterli olanlar emlak danışmanı olabilecek ve müşterilerimiz en doÄŸal hakları olan kaliteli hizmeti alabilecekler” dedi.

KonuÅŸmasına devam eden ToÄŸuzoÄŸlu, “Ä°ÅŸte bu bilinçle, Çanakkale emlak sektöründe faaliyet göstermek isteyen herkes her hangi bir zorluk yaÅŸamadan sınavlara dahil olabilsin, ÅŸehir dışına gitmek ve ya ÅŸehir dışından sınav deÄŸerlendirici gelmesini beklemek zorunda kalmasın istedik. MYK’nın yetkili belgelendirme kuruluÅŸu olan UNIVERSAL ile anlaÅŸmalarımızı yaparak ofisimizi yetkili sınav merkezi yaptık. Ben de  eÄŸitim ve seminerlerimi tamamlayarak MYK onaylı Sınav DeÄŸerlendiricisi oldum. Ãœniversal Belgelendirme ve ya direk bize baÅŸvuran herkes sınavlara hemen dahil olabilecekler” diye son verdi.

Haber Merkezi

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech