Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

‘Mazbata’ Tartışması Siyaseti İkiye Böldü!

31 Mart Yerel Seçimleri

31 Mart Yerel Seçimleri bitti fakat tartışması bitmedi… İstanbul’da CHP’nin adayı Ekrem İmamoğlu ile AK Parti’nin adayı Binali Yıldırım arasındaki başkanlık yarışının resmi olarak sonuçlanamaması siyaset arenasını daha da kızıştırıyor. İmamoğlu ile Yıldırım arasındaki oy farkı 20 binlerden 15 binlere düşerken Çanakkaleli milletvekilleri ise ikiye bölündü. CHP’liler, ‘mazbatamızı istiyoruz’ çıkışında bulunuyor fakat AK Partililere göre bu bir itiraz süreci ve sonucu YSK’nın nihai kararı belirleyecek…

Türkiye’nin son bir haftadır gündeminde İstanbul’da resmi sonuçlara bir türlü bağlanamayan yerel seçimler var… İmamoğlu ve Yıldırım arasındaki başkanlık yarışından hala bir ‘mazbata’ kararı çıkmazken Çanakkaleli vekiller de yaşanan gelişmeleri iki farklı pencereden yorumluyor.

“YSK eliyle sivil darbe mi yapılmak isteniyor?”

CHP Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, süreçle ilgili şu ifadeleri yer verdi: “Seçimler yapıldı, İmamoğlu kazandı. Fakat halen mazbatamızı alabilmiş değiliz. Eğer bunun sebebi YSK’nin baskı altında olmasıysa çıkıp derhal açıklasınlar. YSK eğer bir yerlerden talimat alıyorsa, baskı varsa üzerinde bu açıkça ifade edilmeli. Baskılara boyun eğmeyin, hukuka vicdanlara uygun hareket edin. Çünkü gerçeğin üstünü hiçbir güç örtemez. Bu şekilde işi yokuşa sürerek YSK eliyle sivil darbe mi yapmak mı istiyorsunuz? Oy namustur, biz demokrasiye sahip çıkmaya çalışıyoruz. YSK bu sürece dur demek zorundadır.”

“Bu millet koltuğa oturtur da kaldırır da…”

Bir diğer CHP’li Vekil Özgür Ceylan da “Demokrasiye inan milyonlarca vatandaşımıza sesleniyorum, oyunuza namusumuz gibi sahip çıkmak için nöbetteyiz. Koltuğu nasıl kirletmişlerse kalkmak istemiyorlar. Bu millet oturtur da kaldırır da!” yorumunda bulundu.

AK Partililer’den ‘hukuk’ vurgusu…

Çanakkale’nin AK Partili vekilleri Bülent Turan ve Jülide İskenderoğlu ise CHP’lilerin ‘mazbata’ talebini anlamakta güçlük çektiklerini, itirazın hukuksal bir hak olduğunu ve süreç tamamlandığında hak eden tarafın zaten mazbatasını alacağını beliriyor.

“Bülent Erdoğan efendice CHP’nin itirazlarını bekliyor”

Turan, buna örnek olarak ise Biga’yı işaret ederek “Biga ilçemizi CHP’den aldık; itiraz-itiraz kaç gün oldu daha mazbatamızı alamadık, adayımız Bülent Erdoğan Anıtkabir’e de gitmedi, efendice CHP’nin itirazının sonuçlanmasını bekliyoruz.  Şeffaflıktan korkmaya gerek yok Sayın Ekrem İmamoğlu… Üstelik Biga’nın seçmen sayısı sadece 35 bin” yanıtını verdi.

Jülide İskenderoğlu da daha öncesinde yapılan ve itirazlar üzerine sayımın tekrarlandığı pek çok seçim olduğunu ve bu sürecin dünyanın tümünde aynı şekilde işlediğini vurgulayarak CHP’nin hukuksal sürece saygı duyması gerektiğini ifade etti.

Esra Çanlı

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech