Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

5 Göçmen Kaçakçısı Tutuklandı

Çanakkale İl Jandarma Komutanlığınca

Çanakkale İl Jandarma Komutanlığınca Ayvacık’ın Tuzla köyü, Çayağzı mevkii ile Bilaller köyü mevkiinde göçmen kaçakçılığı yapan şahıslara yönelik operasyon düzenlendi. Operasyon sonucu Çayağzı’nda 46 düzensiz göçmen ile 2 organizatör ve Bilaller’de ise 24 düzensiz göçmenle 3 organizatör yakalandı. Toplamda 5 organizatör tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Çanakkale İl Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan açıklamada, Ayvacık’ın Ayvacık’ın Tuzla köyü, Çayağzı mevkii ile Bilaller köyü mevkiinde göçmen kaçakçılığı yapan şahıslara yönelik operasyon gerçekleştirildiği belirtildi.

Çayağzı mevkiindeki operasyonda 40’ı Afganistan, 6’sı Kongo uyruklu olmak üzere toplam 46 düzensiz göçmen yakalandığı açıklandı. Göçmenlerden 21’inin çocuk, 15’inin kadın, 10’unun erkek olduğu bildirilirken 2 organizatör ise kıskıvrak yakalandı.

Bilaller köyü mevkiinde ise 8’i çocuk, 9’u kadın, 7’si erkek toplam 24 Afganistan uyruklu düzensiz göçmen kolluk kuvvetlerince yakalandı. Burada yapılan operasyonlarda ise 3 organizatör yakalanarak gözaltına alındı.

Peş peşe gerçekleştirilen operasyonlar sonucu gözaltına alınan K.P., M.K. G.T., S.A. ve O.K isimli şahıslar tamamlanan işlemlerinin ardından sevk edildikleri tutuklanırken göçmenler ise Ayvacık Geri Gönderme Merkezi’ne teslim edildi.

 

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech