Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Gelirlerimiz oldukça azaldı”

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan Millet İttifakı ortaklarından İYİ Parti’ye bugün bir ziyarette bulundu. Çanakkale İYİ Parti İl Başkanlığı CHP heyetini ağırladı. CHP ve İYİ Parti heyeti ziyarette ittifakın gücü ve başarısı hakkında konuştular fakat Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, “Gelirlerimiz oldukça azaldı, öncelikli hedeflerimizden birisi çalışanlarımızın maaşlarını aksatmamak” diyerek ekonomik bir tespitte bulundu. Başkan, “Bu seçimler ekonomik krizin tam ortasında oldu” diyerek seçimden sonra krize işaret etti.

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan dün saat 13.00’te İYİ Parti İl Başkanlığı’na ziyarette bulundu. Başkan Gökhan’ın ziyaretinde, CHP Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Serdar Soydan, İl Başkanı İsmet Güneşhan, Merkez İlçe Başkanı Ali Uyanık’ta vardı. Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan’da ziyarette yer alan isimler arasındaydı.

“Millet İttifakı siyasete yön vermiştir”

Gerçekleşen ziyarette İYİ Parti İl Başkanı Selahattin Yıldızlar, “Millet İttifakı, Çanakkale’de siyasete yön veren büyük bir ittifak olmuştur. Çanakkale, genel merkezimizin yapmış olduğu iş birliği konusunda bizlere güç verdiler. Seçmenlerimiz, bizlere önümüzdeki günlerde dahi ittifakın devam etmesi gerektiği yönünde destek vermiştir” dedi.

“Bundan sonraki süreçte hep beraber olacağız”

CHP İl Başkanı İsmet Güneşhan, “İki büyük Genel Başkan, genel ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki ittifakı, yerel seçimde de sürdürdüler. Dolayısıyla İyi Parti genel Başkanı Sayın Meral Akşener ve Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na ayrı aryı teşekkür ediyorum. Yukarıda sağlanan birliktelik, Çanakkale ilinde de sağlandı. Çanakkale’de de çok başarılı olduk. Çanakkale’de 8 ilçe şuanda İyi Parti ve Cumhuriyet Halk Partili Belediye Başkanları tarafından yönetiliyor. Belediye başkanlıklarıyla yönetilen nüfusun yüzde 80’i İyi Parti ve Cumhuriyet Halk Partili Belediyeler tarafından yönetiliyor. Bundan sonraki süreçte de yine hep beraber olacağız” ifadelerini kullandı.

“İYİ Partililerin omuzlarına yük binecek”

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, “Seçim dönemlerinde güzel ittifaklar, güzel iş birlikleri yaptık. Oradan da hep başarıyla çıktık. Tabi burada da başarılı bir sonuç elde ettik. İller açısından ittifakın en çok oyu alan ili olduk. Yüzde 60,7 oy alarak yükümüz de ağırlaştı. Burada İyi Partililerin de omzuna yük binecek. Dolayısıyla her zaman birlikte birbirimize destek olarak, önerilerimizi ortaya koyarak, yanlışlarımızı düzelterek, iyi işler yapmamız için çaba göstereceksiniz.

“Gelirlerimiz oldukça azaldı”

Bu seçimler ekonomik krizin tam ortasında oldu. Şuan itibariyle bütün belediyelerin mali durumları, ciddi sıkıntıda ki, biz en iyi belediyelerden bir tanesi durumundayız. Fakat bizim belediyemizde de gelir açısından sıkıntılar baş gösteriyor. Devletin vergi gücü düştüğü için İller Bankasındaki paylarımızda düşüklük söz konusu oldu. İnşaat sektörü bittiği için ruhsat gelirlerimiz, ona bağlı gelirlerimiz oldukça azaldı. Hatta son üç ayda ruhsat alımı sıfırdır.

“Tek hedefimiz çalışanlarımızın maaşlarını aksatmamak”

Sonraki hafta İller Bankasına gideceğim, borçlanabilecek miyiz onu konuşacağız. Çünkü orada da para yok. Dolayısıyla tek hedefimiz var. O da çalışanlarımızın ücretlerini aksatmadan ödemeyi amaçlıyorum. Önceki zamanlarda günlük hasılatımız 300 bin lirayken, şimdi 100 bin liraya düştü. Tabi sadece gelir üçte bire düşse sorun yok ama gider fiyatları da arttı” açıklamasında bulundu.

“Halkımızın beklediği hizmeti sunacağız”

Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan ise, “Kepez’de İyi Partili dostlarla, iyi bir birliktelik sağlayarak huzur ve barış içinde bir seçim dönemi geçirdik. İyi Parti ve CHP Belde Başkanlığıyla ortak hareket ederek Kepez’de sonucu lehimize tescil ettirdik. Bundan sonra da birlikte hareket edeceğiz ve halkımızın bizden beklediği hizmetleri sunacağız” cümlelerini kullandı.

Tunahan Ünsal

 

DİĞER VİDEOLAR

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech