Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Farkın Kapanması Mümkün Değil!”

CHP Çanakkale Milletvekili ve

CHP Çanakkale Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, İstanbul’da yılan hikayesine dönen seçim süreciyle ilgili açıklamalarda bulundu. Erkek, “Şu ana kadar 11 ilçede geçersiz oyların sayımı tekrarlandı. Ve arada şu an 20 binlik oy farkı var. Bu farkın kapanması mümkün değil. İmamoğlu’na mazbatası bir an önce verilmelidir” şeklinde konuştu.

31 Mart’tan bu yana Türkiye’nin gündeminde olan İstanbul’un belediye başkanının ne zaman resmileşeceği sorusu hala yanıtlanabilmiş değil… Halkın asıl merak ettiği ise İstanbul’daki sayımlarla ilgili net bir bilgiye ulaşamıyor olması. CHP’li Muharrem Erkek, dün bu soruları yanıtlamak için bir kez daha kürsüye çıktı.

“11 ilçede 5,786 sandığın sayımı tamamlandı”

Erkek, kesin ifadelere yer verdiği konuşmasında Ekrem İmamoğlu ile Binali Yıldırım arasındaki farkın kapanmasının imkansız olduğunu belirterek şöyle konuştu:

“İstanbul’da Millet İttifakı’nın adayı kazanmıştır. Bu kesin ve nettir. 31,186 tutanak da bunu söylüyor. Bugün itibariyle 11 ilçede geçersiz oyların sayımı tamamlandı. 11 ilçede çok sayıda sandık var, 5,768 sandık var. Ve bu sayı sonucu aradaki fark 867 oranında değişti. AK Parti, sadece kendilerine yazılanları söylüyor. Bize yazılanları da söylemeleri, kamuoyuna doğru bilgi vermeleri gerekir.”

“Şu an 20 binlik oy farkı var ve farkın kapanması imkansız”

Muharrem Erkek, net rakamlara yer verdiği konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bugün itibariyle Ekrem İmamoğlu 4,171,475 oy almış. Binali Yıldırım ise 4,151,923 oy almış. Bunlar YSK’nın verileridir. Gerçek buradadır. Bu değişebilir, artabilir, azabilir. Ama yaklaşık 20 binlik farkın geçersiz oylar üzerinden değişmesi mümkün değildir. YSK, artık kazanana hak edene mazbatasını vermeli.”

“Dün, ‘dünyanın en güvenli seçimlerini yapıyoruz’ diyenler, bugün ‘hile var’ diyor!”

“Bildiğiniz gibi itiraz edilen 16 ilçede sayım yenilenmedi. YSK; gerekçesiz, haksız, delilsiz itirazları reddetti. YSK, kendi kararlarının arkasında durmak zorundadır. Bu süreci YSK sağlıklı yönetmek zorundadır. Daha on gün önce çıkıp dünyanın en güvenli seçimlerini biz yapıyoruz diyenler, bugün hile var dememeliler. Seçimlere itiraz ediyorlar tamam, fakat yargısal bir süreç işliyor şu an… Sonra gidip Adalet Bakanıyla görüşme yapıyorlar. Bunu yapmamalılar.”

“Adalet nöbeti tutuyoruz!”

“Bizler geçtiğimiz yıllarda Adalet Yürüyüşü yaptık. Bugün ise Türkiye’de adalet nöbeti tutuyoruz. Ben adalete sahip çıkan herkese çok teşekkür ediyorum. Her bir oy bir bahar çiçeğidir. Ve Sayın İmamoğlu bu seçimi kazanmıştır. Mazbatasını bir an önce almalıdır.”

Esra Çanlı

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech