Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Yusuf Eroğlu

İŞTE SONUÇ

Kampanyalar, toplantılar, mitingler derken, seçimler de yapıldı. Saçlar ak mı? Kara mı? Görüldü. Sonuçlar açıklanmadan önce, Pazartesi sabahı, bütün liderlerin, kazandıklarını söyleyeceklerini tahmin etmiştik. Nitekim öyle oldu. CHP “Biz kazandık, zafer bizimdir” dedi. İP Partisi, yerlerde sürünmesine rağmen, koca Türkiye’de, topu topu 3 ilçe kazanmışken, onlar da başarılı olduklarını açıkladılar. AK Parti hakeza öyle. CHP’liler kutlamaya doymuyor. Mesela Çanakkale. Ülgür Başkan’ın kazanacağı belliydi. O zaman bu sevinç niye ki? İstanbul, Adana, Antalya sürpriz oldu. Gelin Hatice’ye bakmayıp da neticeye bakalım. AK Parti 18.yılında da yine bir seçim zaferi kazandı. Beğenirsiniz ya da beğenmezsiniz. Yine birinci parti oldu. AK Parti şimdiye kadar katıldığı seçimleri, bu seçim de dâhil kazanmıştır. Cumhur ittifakının oyu % 52 olup, oylarını korumuştur. HDP diye bir parti kalmamıştır. Yüzde 3’lerde gezmektedir. CHP yüzde 30 oy almış. Hepsi bu. Neden sevinirler anlamak mümkün değil. Tabii ki, Çanakkale’de büyük bir oy farkı ile yeniden seçilen Ülgür Başkanı tebrik ediyor, başarılar diliyoruz. Onun mütevazılığını, partililerin de göstermesini diliyoruz.

GELELİM MHP’YE

Bu seçimin kesin galibi MHP’dir. Hiç kıvırmaya gerek yoktur.2014 seçimlerinde; 2 büyük şehir, 4 il ile toplamda 125 başkanlığa sahip iken; 2019 seçimlerinde, 1 büyük şehir, 11 il, yaklaşık 250 belediye başkanlığı kazanmıştır. İl Genel Meclisi’nde ise Cumhur ittifakı olan yerlerde, seçime AK Parti listesinden girmesine rağmen % 20 oy almıştır. Ne yazık ki MHP Çanakkale’de aynı başarıyı gösterememiştir. Ancak, MHP’li arkadaşlarımız Cumhur İttifakı içerisinde büyük fedakârlıkla çalışmış ve Lapseki ve Biga ilçelerini, Cumhur İttifakına kazandırmıştır. Devlet Bahçeli ileriyi gören, partisini devamlı yücelten bir liderdir. Tarlalarda kongre yapmaya kalkışan ve ülkücüleri birbirine düşürerek fesatlık yapanlar, hüsrana uğramışlardır. Gündem belirleyen Bahçeli, seçimden üç gün önce açıklama yaparak; 4,5 yıl daha seçim yoktur diyerek noktayı koymuştur. Bu sebeple herkesin günlük hayata dönme zamanı gelmiştir. Sonuçta, parlamento ve hükümet değişmemiştir. Hayat devam etmektedir.

SİYASİ FIKRA

Yoksul bir köy, seçim sabahı. Karı koca sandığa oylarını atmışlar, eve dönüyorlar… Kahvenin önünden geçerken adama bağırmışlar: “Gel ülen, bi çay iç!”Adam karısını eve yollayıp, kahveye takılmış. Akşamüzeri dönmüş, elinde bir yumurta, karısı sormuş:

“Ne elindeki?”“Yumurta, görmüyon mu?”“Gördüm de neyin nesi anlayamadım!”Adam başlamış anlatmağa: “Kahvede otururken biri geldi, bana bir yumurta verdi. Hediye!”“İyi de ne olacak bu yumurta?”“Zengin olacağız… Yumurtayı karşı komşunun kümesindeki tavukların altına koyacağım, civcivler çıktıktan sonra bir tane dişi alacağım. Bu dişi büyüyüp tavuk olacak, bir sürü yumurtlayacak. Onları da kuluçkaya yatıracağım, yine civcivler gelecek. Sonunda o kadar çok civciv, tavuk, yumurta olacak ki, bunları satıp bir inek alacağım!”Karısı “eee!” diye meraklanmış:“İneği, komşunun öküzüyle çiftleştirip, doğan buzağıyla yine çiftleştireceğiz. O kadar çok ineğimiz, öküzümüz olacak ki, satıp bir ev, bir kaç tarla alacağız. Sonunda çok paramız olacak. Paranın üçte biriyle yine ev ve tarla, üçte biriyle üst baş, üçte biriyle mobilya, beyaz eşya alırız.”

“Sonra?”“Üçte birden kalan parayla da, ben biraz gezip tozacağım!”

Kadın hırsla yerinden kalmış:“Gezip tozacaksın öyle mi?”“Öyle!”

Kadın yumurtayı kapıp, yere atmış kırmış… Kırılan yumurta mı, yoksa hayal mi? Yapılan yerel seçimlerden sonra, kim bilir kaç yumurta kırılacak?

Sağlıcakla kalınız.

 

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech