Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Yusuf Eroğlu

HAYIRLI OLSUN

Bugün seçim var. Seçimle ilgili bir şey yazmayacağız. Her Pazar olduğu gibi, tarihten sayfalara göz atacağız. Buyurunuz. Osmanlı Devletinde, Kanuni Sultan Süleyman Handan sonra, en fazla tahtta kalan padişah, Dördüncü Mehmet Handır. Yaratılışı icabı mutedil, kadirşinas, vefakâr olup, verdiği söze sadık bir şahsiyete sahipti. Ava, edebiyata, tarihe merakı olup, sohbet dinlemeyi severdi. Dindardı, beş vakit namazını cemaatle kılardı. İçkiyi ve imalatını yasakladı. Dine sonradan karıştırılan bütün hususların kaldırılması için uğraştı. Kahvehaneleri kapattırıp, oyuncu ve çalgıcıları İstanbul’dan uzaklaştırdı. Sadrazamlığı Köprülü ailesine verip, idarede serbest bıraktı. Kendisi de, savaşlardan zaman kaldıkça çok sevdiği sürek avlarına devam etti. Ava merakından dolayı “Avcı” lakabı verildi. Zamanında Osmanlı Devleti en geniş hudutlarına kavuşarak, dünya siyasetinde faal rol oynadı. Dördüncü Mehmet Han devrinde, kıymetli ilim adamları ve sanatkârlar yetişti. Her sahada kıymetli eserler yazıldı.

TARİHTEN

Osmanlı zamanında, Bizans donanması ile Osmanlı donanması savaşacaklar. Bizans 10 gemilik muhteşem bir donanma hazırlar ve denize açılır. Donanmanın başında Andropolos vardır.

Andropolos en öndeki geminin burcunda, elleri göğsünde heybetli bir heykel gibi durmaktadır ve hemen arkasında yaverleri vardır.

Hep birlikte Osmanlı donanmasını beklemektedirler. Yukarıdan gözcü bağırır: “Komutanım, Osmanlı donanması 3 gemiyle göründü”.

Komutan yaverine döner ve: “Bana kırmızı gömleğimi getirin eğer savaşta yaralanırsam kanım belli olup da askerlerin morali bozulmasın.”der. Hemen kırmızı gömleği giyer ve aynı ihtişamıyla yerinde durur. Gözcü yine bağırır: “Komutanım, o 3 geminin ardından 30 gemi daha göründü.” Andropolos tekrar yaverine döner ve hafifçe mırıldanır : “Bana kahverengi pantolonumu getirin. Sağlıcakla kalınız.

 

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech