Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

A Takımı

2014 senesinde Esenler Mahallesi’nde

2014 senesinde Esenler Mahallesi’nde spor gönüllülerinin bir araya gelerek kurdukları Çanakkale Esenler Gençlik Spor Kulübü bu sene A Takımı ile harikalar yaratmaya başladı. A Takımı bu yıl ilk defa katıldığı 2. Amatör Lig’de üç maçında üç galibiyet alarak 9 puanla dikkatleri üzerine çekti. Mahalle takımı amatör ruhlarla profesyonel işler yapmaya başlayınca, kulübün tribün sayısı da giderek artmaya başladı.

Bundan 5 sene önce 2014 yılında Esenler Mahallesi’nde spor gönüllüleri emekliler bir araya geldi. Düşünüldü, tartışıldı ve herhangi maddi kaynak olmadan bir kulüp kuruldu. Kulüp önceleri mahallenin gençlerinin, çocuklarının ve kadınlarının spor yapması amacıyla kurulurken, bu oluşumun adı ise Esenler Gençlik Spor Kulübü adını aldı. Esenler Spor Kulübü önce 12 yaşındaki miniklerle çalıştı. Olmayan sahalarında, okul bahçelerinde yapmış oldukları çalışmalar neticesinde, Çanakkale Belediyesi tarafından kulübe halı saha yapıldı. Yapılan halı sahadan sonra yükseliş başladı ve kulübün A Takımı kuruldu.

Çanakkale Esenler Mahallesi Gençlik Spor Kulübü Başkanı ve Esenler Mahallesi Muhtar Adayı Nihat Duman ile röportaj yaptık, Duman kulüp hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

“Spor gönüllüleri olarak yola çıktık”

Çanakkale Esenler Mahallesi Gençlik Spor Kulübü Başkanı Nihat Duman, “2014 yılında Çanakkale’nin en büyük mahallesi olma yolunda hızla ilerleyen Esenler Mahallesi’nde bir spor kulübü olmadığını tespit ettik. Buradan spor gönüllüleri olarak yola çıktık ve bir araya geldik. Önce Çanakkale Esenler Spor Kulübü’nü kurma kararı aldık. Daha sonra bu oluşumu resmi bir hale getirerek federasyona başvurduk ve tüzel kişilik kazandık. O şartlarda Esenlerde her hangi bir saha olmadığı için İMKB Lisesi’nin içerisindeki bahçede çalışmalarımızı yürüttük. Şartların yetersiz olmasından ötürü spor kulübümüze kayıtlarımızı da Muhtarın Kahvesi’nde yaptık.

“Belediye Başkanı Ülgür Gökhan sahamızı bize kazandırdı”

Esenler Spor Kulübü olarak daha sonrasında Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’dan randevu alarak saha talebimizi ilettik. Kendimize bir saha yapma sözünü veren başkanımız, elde edilen gelirle de takımızı finanse etme sözü vermişti. Sağ olsun Belediye Başkanımız Esenler Mahallesi’ne sahamızı yaptı. Şu anda Esenler Spor Kulübü’nün Esenler Mahallesi’nde bir halı sahası bulunmaktadır.

“Yaz okullarımız aktif bir şekilde devam ediyor”

Biz 3 yıl boyunda U12 grubunda 12 yaşındaki çocuklarımızla çalışmalar yaptık. Buraya kadar onlarla geldik ama bu bizi tatmin etmiyordu. Üst yaş gruplarında da çalışmak istiyorduk. Esenler spor Kulübü olarak yaz okulu açtık ve okullar kapanır kapanmaz yaz okulumuz aktif hale geliyor ve çok sayıda çocuğumuz burada spor yapıyor. Hem veliler hem de kulüp olarak bu durumdan oldukça memnunuz.

“Pes etmedik ve A Takımımızı kurduk”

Takımımızın diğer 1. 2. hatta Süper Amatör takımları seviyesinde olması gerekiyor. Bunun için 2. Amatörde top koşturabilecek bir takım yapmak gerekiyordu, her şeyden önce maddi bir kaynak gerekliydi. Bugüne kadar biz bu kaynakları bulamamıştık ancak biz bu sene pes etmedik ve bütün imkansızlıklara rağmen bir ekip oluşturduk. BESYO bölümünde öğrenim gören öğrencilerle konuştuk, onlara konuyu anlattık. Sağ olsun öğrenciler bizi memnuniyetle karşıladılar ve hiçbir maddi beklentide olmadan özveri ile takımımıza katılma kararı aldılar.

“Esenler Spor Kulübü ilk defa katıldığı ligde 3’te 3 yaptı”

4 aydır hazırlıklarımızı yapıyoruz. Hocamız Yusuf Karaca ile anlaştık. 3 hafta önce 2. Amatör Lig başladı. Takımımız ilk maçını kazandı. İkinci hafta ikinci maçını kazandı. Bu maçlar hep güçlü takımlara karşı oynandır ve takımımız geçen hafta üçüncü maçını da kazandı. Böyle olunca Çanakkale Liglerine bir renk ve heyecan getirmiş olduk. Zaten amacımız buydu. Bütün spor kamuoyunda şu anda dikkatler takımımızın üzerine çevrildi. Konuşulur hale geldik. Bu başarı Çanakkale’mizde heyecan yarattı.

“Maçlarımızda çocuk tribünleri oluşturacağız”

Seçimden sonra 11 maçımız var ve biz taraftar kitlemizle sahalarda yerimizi almaya devam edeceğiz. Bu şekilde devam edersek, şampiyonluğun en büyük adaylarındanız. Maçlarımızda bölgemizdeki okullara rica edeceğiz ve çocuk tribünü oluşturacağız. Mahallelerimizdeki kadınlarımızdan bir maçımıza destek sözü aldık. Çanakkale’ye hareket getirmek istiyoruz. Esenler Spor Kulübü Çanakkale’ye farklı bir heyecan getirecek.

“Büyük bir saha ihtiyacımız var”

Çanakkale Belediyesi’ne teşekkür ediyoruz, bize bu sahayı yaptılar, ihtiyaçlarımıza cevap veren bir saha oldu. Sahamız güzel olmasına karşın A takımımızın burada çalışma imkanı saha küçüklüğünden dolayı mümkün olmuyor. Federasyonun aşağıdaki Stadyumun yanındaki sentetik sahasını kullanma istediğimizi belirttik ve çalışmalarımızı orada yürütüyoruz. Bizim büyük bir sahamız olması durumunda şartlar değişecektir.

“Kamu kurumlarından destek bekliyoruz”

Gerek mahallelimizden gerek spora gönül verenlerden, Belediyeden ve kamu kuruluşlarından destek bekliyoruz. Bu destekler Spor Kulübümüzü kalkındıracaktır. Bu desteklerle Esenler Spor Süper Amatör’de yer bulacaktır” ifadelerini kullandı.

Tunahan Ünsal

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech