Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Son Düzlükteyiz!

31 Mart yerel seçimlerine

31 Mart yerel seçimlerine sayılı günler kala Çanakkale’de seçim çalışmaları hız kazandı. İlçelerde adaylar birbiri ardına projelerini ve vaatlerini vatandaşlara her fırsatta anlatmak için meydanlardalar. Çanakkale Merkez’de ise seçim heyecanı giderek artmaya devam ediyor. Yerel seçime son 5 gün kala Millet İttifakı Belediye Başkan Adayı Ülgür Gökhan ve Cumhur İttifakı Belediye Başkan Adayı Ayhan Gider sabah başlayan saha çalışmalarını akşamın geç saatlerine kadar sürdürüyorlar. Başkan Adayları mahallelerde ve sokaklarda vatandaşlara dokunmaya, kentlilerle temas etmeye çalışıyorlar. Seçim sonuçları Çanakkale’de İl ve İlçelerde merakla beklenir oldu. Türkiye 31 Mart yerel seçimleri için son düzlüğe girdi.

Ülgür Gökhan kahve konuşmaları ile kitlelere bizzat hitap ediyor

31 Mart’ta Türkiye sandık başına gitmeye hazırlanıyor. Seçmen listeleri muhtarlarda asılalı haftalar oldu. Türkiye’de geçtiğimiz haftadan itibaren seçim çalışmaları hız kazandı. Çanakkale Millet İttifakı Belediye Başkan Adayı Ülgür Gökhan seçim çalışmaları kapsamında yapmış olduğu ziyaretlerini bir hayli hızlandırdı. Başkan özellikle kahve konuşmaları ile akşam vakitlerinde Çanakkaleliler ile buluşmaya devam ediyor ve kitlelere projelerini bizzat yüz yüze aktarıyor.

Ak Parti adaylarına Bakanlardan tam destek!

Cumhur İttifakı Belediye Başkan Adayı Ayhan Gider özellikle öğlen saatlerine kentin en hareketli olduğu zaman dilimlerinde esnaf ve dernekleri ziyaret ediyor. Özellikle Ak Parti seçim çalışmalarında Bakanların desteğini görüyor. Ak Parti Belediye Başkan Adaylarına destek olmak için her hafta bir bakan Çanakkale’ye geliyor. En son İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Biga’ya gelerek Bigalılara hitap etti. Ak Parti Belediye Başkan Adayı Ayhan Gider vaatlerini konuyla ilgili bakanlarca vatandaşlarla paylaşıyor. Cumhuriyet Halk Partisi adayı Ülgür Gökhan’ın ise en büyük destekçileri arasında CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek bulunuyor. Erkek zaman zaman ilçelerde ve Çanakkale Merkez’de çalışmalara iştirak ederek Başkan ve Başkan Adayı Ülgür Gökhan’a destek oluyor. Millet İttifakı cephesinde özellikle genel merkez desteği konusunda Muharrem Erkek isminden başka bir isim Çanakkale’de çalışmalarda henüz görülmedi.

Çanakkale’nin ilçelerinde seçim atmosferi ne durumda?

CHP’nin iddialı olduğu bölgeler arasında değişim yaşanacak ilçe ve beldeler var

Cumhuriyet Halk Partisi’nden başlanacak olursak; Gelibolu, Biga, Ezine, Bozcaada, Umurbey’e garanti gözüyle bakılıyor. Partililerin yoğun bir şekilde çalışma yürüttükleri bu alanlarda vatandaşlar CHP adaylarının bir adım önde olduklarını vurgularken, 31 Mart akşamı sürpriz bir tablonun oluşmayacağını belirttiler.

İYİ Parti Gökçeada’da iddialı

İYİ Parti’nin Çanakkale’de en iddialı olduğu bölge ise Gökçeada… Mevcut Belediye Başkanı Ünal Çetin İYİ Parti adayı olarak bir kez daha Gökçeada halkının huzuruna çıktı. Adalılar Çetin’in seçimi alacağını belirttiler. Gökçeada’da İYİ Parti önde gözüküyor.

İki ilçede Ak Parti bir adım önde

Ak Parti adayları ise Yenice ve Lapseki’de güçlü durumdalar. İki İlçede de mevcut Belediye Başkan adayları ile yoluna devam eden Ak Partililer seçimin sonucunun değişmeyeceğini dile getirdiler. Yenice ve Lapseki’de Ak Parti bir adım önde bulunuyor.

Türkiye’nin en büyük beldesinde CHP ismi ön planda

Türkiye’nin en büyük Beldesi olan ve Çanakkale’ye en yakın Belde konumunda bulunan Kepez’de ise mevcut atmosfere bakıldığında Kepezlilerin değerlendirmelerine göre CHP Adayı Birol Arslan ipi göğüslemeye yakın isim olarak belirtiliyor.

Geyikli’de değişim mi yaşanacak?

Ezine’nin tatil beldesi Geyikli’de mevcut Belediye Başkanı ve CHP Belediye Başkan Adayı olan Ercan Yılmaz’ın isminin önüne Ak Parti Adayı Mevlüt Oruçoğlu’nun ismi geçmiş gibi gözüküyor. Geyikli’de Kepez’in yanı sıra Ak Parti adayı öne çıkan isim olarak gözüküyor.

Seçim heyecanının son güne kadar süreceği bölgeler var

Çanakkale’de öyle ilçeler var ki 31 Mart akşamı sandıktan her sonuç çıkabilir. Seçmenlerin sandık sonuçlarını merakla beklediği ilçeler arasında; Ayvacık, Bayramiç, Çan ve Eceabat bulunuyor. Bu ilçelerde seçim çalışmalarında bulunan adaylar son dakikaya kadar çalışma hızlarını kaybetmeyecekler ön görüsünde bulunulabilir. Ayvacık, Bayramiç, Çan ve Eceabat özellikle Çanakkale’de seçimin kıran kırana geçeceği ilçeler arasına isimlerini yazdırdılar.

Çanakkale 31 Mart seçimleri için son düzlüğe girdi. Seçime son 5 gün kaldı…

Tunahan Ünsal

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech