Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Görmezden gelindik”

Geçtiğimiz Pazar günü kente

Geçtiğimiz Pazar günü kente gelen yüzlerce motosikletli Şehitler İçin Saygı Sürüşü gerçekleştirdiler. Türkiye’nin dört bir yanından tahminen 3 bin motosikletlinin geldiği Çanakkale’de güneşli geçen Pazar günü renkli görüntüler oluştu. Sürüşe 138 motosiklet ile katılan Türk Chopper üyeleri GESTAŞ’a sitem ettiler. Motosikletçiler, önceden biletsiz bir şekilde binilen feribotlarda bu sefer bilet kesilmesinin İskele’de yığılmalar yaşattığını, bilet kesiliyorsa bile bunun önceden haber verilip, bölgede bir koordinasyon yapılması gerektiğini belirttiler. Vatandaşlar sürüşte yaşadıkları zorlukları dile getirdiler.

Pazar günü sabah saatlerinde Türkiye’nin dört bir yanından Çanakkale’ye gelen motosikletliler aynı anda marşa bastılar. Renkli görüntülerin oluştuğu Çanakkale’de motosikletliler özellikle arabalı feribota binerken zorluk yaşadılar. İddialara göre geçen senelerde biletsiz binilen feribota bu sefer GESTAŞ bilet kesti. 3 bin motosiklete tek tek bilet kesilirken, İskele Meydanı’nda sıkışmalar ve yığılmalar meydana geldi. O kadar motosiklet Pazar günü İskele Meydanı’nda duracak yer bulmakta zorlandılar. Her hangi bir koordinasyon yapılmaması motosikletçileri isyan ettirdi. Türk Chopper Motosiklet Kulübü üyeleri yaşanan sorunları gazetemiz ile paylaştılar.

“GESTAŞ tarafından gişelerde koordinasyon sağlanmadı”

Türk Chopper Motosiklet Kulübü Üyesi Bahadır Tuna Zobu, “Motosikletlerle Şehitler İçin Saygı Sürüşü uzun yıllardır düzenli olarak yapılıyor. Her sene motosikletler ücretsiz olarak karşıya geçiyorlardı. Bu sene son gün bize bir haber geldi, karşıya geçişler ücretli olacak dendi. Normal dört tekerlikli araçlarda bu sorun olmaz ama iki terkerlikli vasıtada bu kadar kalabalığın içerisinde dur kalk yapmak çok zordur. Biletli geçmek sorun değil, bize önceden haber verilmesi gerekirdi ve önceden koordinasyon sağlanmalıydı. Biz buraya sadece Türkiye’nin her yerinden 138 Motosikletle katıldık. Türk Chopper olarak sadece 138 motosikletle katıldık. Ankara’dan, Uşak’tan, Aydın’dan, Tekirdağ’dan hemen hemen bütün illerden katılım sağlandı.

“3 bin motosiklet Çanakkale’deydi”

Önceden her hangi bir programlama, koordinasyon yapılmadığı için bu kadar insan burada mağduriyet yaşadı. GESTAŞ tarafından yüzlerce motosiklet tek tek bilet alınma sürecinden sonra saatlerce beklemenin ardından yaya çıkışından feribota alındı. Motosikletler taşıt yerine konmayarak, araçtan sayılmayarak, bilet alındığı halde yaya çıkışından feribota girdiler. Bilet alınacağı önceden bildirilmediği için metrelerce kuyruk oluştu. O gün Çanakkale’ye bu kadar çok motosikletlinin geleceği belliydi. 3 bin motosiklet Pazar günü Çanakkale’deydi. Bu da 4 bin kişi demek oluyor” dedi.

“Çanakkale’nin tanıtımına zarar verilmiştir”

Türk Chopper Motosiklet Kulübü Çanakkale Başkanı Seçkin Erdem, “Yaşanan bu sorunlardan ve plansızlıktan sonra insanlar bir daha gelmeyeceklerini söylediler. Kent içerisinde para harcayan, kentin ekonomisine bu denli katkı sağlayan insanlara GESTAŞ tarafından verilen rahatsızlık sonucunda vatandaşlarımız rahatsızlık duydular. 700- 800 km uzaklıktan Çanakkale’ye gelen yurttaşlarımız bir daha gelmeyeceklerini ilettiler. Biz Çanakkale’de bu sefer görmezden gelindik. Organizasyon eksikliği önümüzdeki senelerde giderilmelidir” açıklamalarında bulundu.

Tunahan Ünsal

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech