Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Eğitim Fakültesi’nin Açılması Esnafın Yüzünü Güldürdü

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi(ÇOMÜ)

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi(ÇOMÜ) Eğitim Fakültesi, yeni binanın yıkılıp yerine yenisinin yapılması sürecinde uzun bir süre kapalı kalmıştı. Ocak ayından itibaren tekrar eğitime başlayan üniversitenin, resmi açılışı da geçtiğimiz gün yapıldı. Civar esnafı ise fakültenin eğitime devam etmesinden yana memnun olduğunu belirterek “Müşterimiz genelde öğrenciler… Fakülte kapalıyken işler de durgunlaşmıştı haliyle. Açılmasıyla ise yeniden bir hareketlenme yaşandığınızı söyleyebiliriz” yorumunda bulundu.

Cevatpaşa Mahallesi’nde yer alan Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Anafartalar Yerleşkesi, uzun süredir kapalıydı. Eski binanın yıkılıp yerine yenisinin yapıldığı süre boyunca, öğrenciler kadar esnaf da bu süreçten mağdur oldu.

Ocak ayından itibaren ise Eğitim Fakültesi, eğitim ve öğretime devam etmeye başladı. Resmi açılışın dün yapıldığı fakültenin, civarlarında işletmesi bulunan esnafın da böylece yüzü güldü.

Besler: “Eylül’den sonra işler daha da açılır”

Fakültenin hemen karşısında bulunan Kahve Diyarı’nın Şefi Emre Besler, fakültenin kapalı olduğu zamanı ve açılışından itibaren işleyen süreci şöyle anlattı: “Fakülte kapalıyken daha çok aile müşterilerimiz oluyordu. Fakülte açıldıktan sonra ise daha çok öğrenci olarak müşteri potansiyelimiz değişti. Ama tam olarak açılmadığı için çok kesin bir değişiklik olmadı ama eylül ayında bütün öğrenciler gelecek. Şu an belli bir kısım var. Eylül ayında daha da fazla olacak. Zaten biz de iki yıldır buradayız. Fakülte kapalıyken açıldık. Sonra ocak ayında fakülte tekrar açılınca bunun da işlerimize olumlu yönde yansıması oldu tabii.”

Doğdu: “İşlerimize olumlu katkısı oldu”

Kahve Diyarı’nın az ilerisinde bulunan Vitrin Cafe Çalışanı Halime Doğdu da, Besler’le benzer ifadelere yer vererek şöyle konuştu: “Biz on aydır açığız. Fakülte kapalıyken açılmıştık. O sıra işler biraz durgundu tabii. Ama fakültenin açılmasından sonra öğrenciler daha çok gelmeye başladı. Bu anlamda, işlerimize olumlu bir katkı olduğunu söyleyebiliriz.”

Safran: “Hareketlilik yaşandı”

Civar esnaflarında biri de Güller Kahvaltı İşletme Sahibi Gülnur Yaşar Safran. Gülnur Hanım da fakültenin tekrar eğitime devam etmesinin esnafı olumlu etkilediğini belirtti ve şu ifadelere yer verdi: Fakülte kapalıyken burada esnaf bitmiş durumdaydı. Açılmasıyla hareketlik yaşandı doğal olarak. Ama bizim müşteri kitlemiz öğrencilerden çok hocalar açıkçası. Öğrenciler de geliyor ama hocalar daha çok geliyor. O anlamda, fakülte tekrar eğitim vermeye başlayınca işlerimiz de çoğaldı.”

Esra Çanlı

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech