Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Beceremediler!”

Çanakkale Belediye Başkanı ve

Çanakkale Belediye Başkanı ve Belediye Başkan Adayı Ülgür Gökhan geçtiğimiz gün Barbaros Mahallesi’nde bulunan Türkmen’in Kahvesi’nde vatandaşlar ile buluştu. Başkan geride bıraktığımız 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi hakkında kentte yapılan fener alayı ve yapılamayan havai fişek gösterileri hakkında açıklamalarda bulundu. Gökhan, “Fener alayının bitiminde havai fişek gösterisi yapıyorduk, bu sene havai fişekleri GESTAŞ atacak dediler. Bekle Allah bekle, havai fişek yok. Faturayı bize yıkmaya çalıştılar. Yok öyle bir şey. Bundan sonra bu işi bize bırakacaklar. Beceremediler. Beni stadyuma sokmayandan Allah razı olsun…” vurgusunda bulundu.

Çanakkale Belediye Başkanı ve Belediye Başkan Adayı Ülgür Gökhan geçtiğimiz günlerde Türkmen’in Kahvesi’nde vatandaşlar ile bir araya geldi. Başkan Gökhan seçim çalışmaları kapsamında kahveye yapmış olduğu ziyarette geride bıraktığımız 18 Mart ve bir türlü patlamayan havai fişek gösterileri hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Başkan ayrıca 18 Mart törenlerinde konuşamaması ile ilgilide, “Beni oraya sokmayandan Allah razı olsun” dedi.

“Stadyuma almıyorlar şimdi cümle alem beni izliyor”

Gökhan, “2 yıldır yeni bir moda çıktı. Belediye Başkanı törenlere katılmasın, konuşmasın. ‘Hay hay, olur’ dedik. Büyüklerimiz öyle emrederse gereği yapılır tabi. İsyan edecek durumda değiliz. 2 senedir şunu yapıyoruz; sabah Ata’mızın huzuruna çelenk koyuyoruz, İstiklal Marşı’nı okuyup saygı duruşunda bulunuyoruz. Bu sene onur madalyamızı da tören alanında taktık. Ondan sonra sosyal medyada konuşmamı yapıyorum. Ben konuşmamı yaparım. Bana hiçbir kimse engel olamaz. Eğer stat yoksa sosyal medya var. Sosyal medyada bütün dünya izliyor. Ben Çanakkale halkının olmadığı yerde zaten konuşma yapmam. Protokoler olarak söz veriyorlardı. Yuhlar arasında konuşma yapıyordum. Allah razı olsun beni oraya sokmayandan. Şimdi cümle alem beni izliyor. Herkes de bundan mutluluk duyuyor.

“Havai fişekleri GESTAŞ atacak dediler…”

Törenlerimiz bitmiyor. Halkımızla on binlerle beraber Fener alayında coşkuyla yürüyoruz. Biz 18 Mart Deniz Zaferi’ni kutluyoruz. Bitiminde, geçmiş yıllarda ne yapıyorduk? Havai fişek atıyorduk. Bu sene atamadık. Faturayı bize çıkarmaya çalıştılar, uyanıklar. Yok öyle bir şey. Bu sene Fener Alayı’nı üstlendiler. ‘GESTAŞ atacak’ dediler. ‘Hay hay, buyurun atın’ dedik. Bekle Allah bekle. Telefonlarım çalmaya başladı. ‘Başkan havai fişek yok mu?’, ‘Var kardeşim, GESTAŞ atacak.’ ‘E atılmıyor.’ Telefon, telefon. En son bir mesaj yayınladık, biz değil GESTAŞ atacak diye.

“İskele Meydanı’nda horon teperken şehitler yok muydu?”

Afişler vardı her yerde. Programın sonunda ‘Havai Fişek Gösterisi’ yazıyordu ve bunu GESTAŞ yapacaktı. 50 tane şehit varmış, o yüzden atılmamış. Peki İskele Meydanı’nda horon teperken şehitler yok muydu? Bırak palavrayı. Bu Çanakkale halkına coşkuyu çok görüyorsunuz. Ne yaparsanız yapın Çanakkale halkı burada özgür yaşamanın, kardeşçe yaşamanın, bir arada yaşamanın mutluluğunu yaşayacaktır. Bundan sonra da bu devam edecektir.

“Çanakkale’yi kabul edecekler”

Sonra ne oldu? Ertesi gün Haluk Levent çıktı sahneye. Ben de sahneye çıktım. Yollar kapanmış. Alkışın bini bir para gidiyor. Haluk Levent’i bu sene için özellikle seçtik. O da hakkını verdi. Hemşerilerimizi coşturdukça coşturdu. Biz böyle yaparız. Bundan sonra bize bırakacaklar bunu. Beceremediler. Çünkü niyet kötü… Biz öne çıkmayalım. Yıllardır yapıyoruz. Kentli memnun. Ne oldu bu sene? Burada bu kıskançlıkla bir yere varmaları mümkün değil Çanakkale’yi kabul edecekler. Çanakkale bereketin, huzurun, kardeşliğin, özgürlüklerin refahın kentidir” açıklamasında bulundu.

Tunahan Ünsal

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech