Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Havai Fişek Tartışması Sürüyor

18 Mart Şehitleri Anma

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin en yoğun katılımlı etkinliği olan Fener Alayı’nda atılmayan havai fişekler, dün kentin gündemi oldu.

Her yıl Çanakkale Belediyesi tarafından düzenlenen 18 Mart Fener Alayı ve sonrasında gerçekleştirilen havai fişek gösterisi bu yıl tartışma konusu oldu. Çanakkale Valiliği himayesinde, Çanakkale Belediyesi, Spor İl Müdürlüğü ve Milli Eğitim İl Müdürlüğü ortaklığında düzenlenen Fener Alayı, yoğun katılım ile gerçekleşti. Yürüyüşün ardından her yıl geleneksel hale gelen havai fişek gösterisinin bu yıl etkinlik programı çerçevesinde GESTAŞ tarafından yapılması bekleniyordu. Programda olmasına rağmen gösteriyi göremeyen vatandaşlar önce Çanakkale Belediyesi’nde sonrasında ise GESTAŞ’a tepki gösterdi.

“BELEDİYEMİZİN SORUMLULUĞU BULUNMAMAKTADIR”

 Gelen tepkilerin ardından Çanakkale Belediyesi tarafından akşam saatlerinde resmi bir açıklama yapıldı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 104. yılı kapsamında fener alayının ardından düzenlenmesi planlanan havai fişek gösterisinin İl Anma Komitesinin aldığı karar doğrultusunda GESTAŞ Genel Müdürlüğünce yapılması belirlenmiştir. Bu bağlamda belediyemizin havai fişek gösterisinde İl Anma Komitesinin aldığı karar doğrultusunda bir sorumluluğu bulunmamaktadır. Tüm kentlilerimizin bilgisine sunar, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 104. yılını bir kez daha kutlarız.”

“ŞEHADET HABERİ NEDENİYLE İPTAL EDİLMİŞTİR”

 İl Anma Komitesi tarafından yapılan duyuruda şu ifadelere yer verildi:

“İl Anma Komitesince belirlenen 18 Mart 1915 Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü etkinlikleri içerisinde yer alan 18 Mart 2019 Pazartesi saat 19:30’daki Fener Alayı programı içerisinde gerçekleştirilecek havai fişek gösterisi; yurt dışında camide ibadet etmekte olan Müslümanlara yapılan terör saldırısı ve Kuzey Irak’tan gelen iki askerimizin şehadet haberi nedeniyle İl Anma Komitesi kararıyla iptal edilmiştir.

18 Mart 1915 Çanakkale Zaferi etkinliklerine ve Fener Alayı programına coşkuyla katılarak  Çanakkale Ruhunu bir kez daha yaşatan Çanakkaleli vatandaşlarımıza teşekkür eder, Aziz Şehitlerimizi bir kez daha rahmetle ve saygıyla anıyoruz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

İptal kararının yürüyüşten önceki günlerde alınmaması dolayısıyla kararın arkasında gerçekte ne olduğu kamuoyunda dünün konusu oldu.

Haber Merkezi

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech