Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Cumhurbaşkanı rest çekti

18 Mart Çanakkale Deniz

18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin 104. Yıldönümünde Onsekiz Mart Stadyumu’nda tören düzenlendi. Düzenlenen törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’da katıldı ve Cumhurbaşkanı Çanakkale’den meydan okudu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye’nin sabrını sınamaya çalışıyorlar. Biz buradayız, Çanakkale’deyiz. 104 yıl önce olduğu gibi Çanakkale’nin denizini de topraklarını da düşmanlara mezar etmekten çekinmeyiz” vurgusunda bulundu.

18 Mart Çanakkale deniz zaferinin 104. Yıldönümünde saat 11.00’de Onsekiz Mart Stadyumu’nda tören düzenlendi. Düzenlenen törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bakanlar, Milletvekilleri, Vali Orhan Tavlı, protokol üyeleri, partililer ve vatandaşlar katıldı.

Saat 11.00’de başlayan törende açılış konuşmalarını Vali Orhan Tavlı ve Boğaz ve Garnizon Komutanı Levent Kerim Uça yaptı. Açılış konuşmalarının ardından kürsüye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan yapmış olduğu konuşmasında deyim yerindeyse Yeni Zelanda’da meydana gelen vahşi olay sonrasında, “Mesajınızı aldık. Biz buradayız” diyerek meydan okudu.

“Türkiye’nin sabrını sınamaya devam ediyorlar!”

Cumhurbaşkanı Erdoğan yapmış olduğu konuşmasında, “104 yıl önce olduğu gibi Çanakkale’nin denizini de topraklarını da düşmanlara mezar etmekten asla çekinmeyiz. Türkiye’nin sabrını ve kararlılığını sınamaya devam ediyorlar. Suriye sınırını taciz ederek burada terör koridoru kurmaya çalışarak sınıyorlar. Kıbrıs’ta Doğu Akdeniz’de haklarımıza tecavüz etmeye kalkarak sınıyorlar. Avrupa’da camilerimize vatandaşlarımıza her yıl yüzlerce saldırıda bulunarak sınıyorlar.

“Biz buradayız, Çanakkale’deyiz”

Yeri geliyor ülkemizden 16 bin 500 km uzaklıkta Yeni Zelanda’da oradaki verdikleri mesajlarla bizi sınıyorlar. Çanakkale’den 104 yıl sonra bir kez daha sesleniyor ve diyoruz ki; mesajınızı aldık. Kininizin ve nefretinizin canlı olduğunu anladık. Bir teröristin ortaya çıkmak suretiyle 50 Müslüman’ı öldürmesinin de ne olduğunu anladık. Aldığımız nefesi bize çok gördüğünüzü de anladık. Bu bireysel bir olay değil, örgütlüdür. Biz buradayız, Çanakkale’deyiz.

“İstanbul’u Konstantinapolis yapamayacaksınız!”

İstanbul’u Kontstantinapol yapamayacaksınız. Dedeleriniz geldi burada olduğumuzu gördü. Biz Çanakkale’yi hepimizin hayali olan barışın sembolü olarak görüyoruz. Bu iş silahın kabzasına isimler tarihler yazmakla olmaz. Biz tarihi Çanakkale’de kanımızla yazdık. Biz tarihi şanla şerefle onurla yazdık.  Dünyanın neresinde olursa olsun tüm Müslümanlara ve Türklere karşı kalkan ellere karşı yazacak tarihimiz var.

“Türklere kalkan ellere karşı yazacak tarihimiz var”

Dünyanın neresinde olursa olsun tüm masumlara, tüm Müslümanlara ve Türklere kalkan ellere karşı yazacak tarihimiz var. Teröristlerle, ekonomiyle, gizli-açık yaptırımlarla, tehditlerle, sinsi ayak oyunlarıyla ayaklarımıza çelme takmaya çalışanlara karşı yazacak tarihimiz var. Çünkü bu millet, hak davası söz konusu olduğunda ölümü öldüren bir millettir.

“Bir olacağız, diri olacağız”

Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız. Bizi bölemeyecekler, bizi parçalayamayacaklar ve bu vatanımız bu şekilde 780 bin kilometrekaresiyle inşallah farklı yarınlara gidecek” ifadelerini kullandı.

Tunahan Ünsal

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech