Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çanakkale’ye 18 Mart Akını…

Büyük destanın 104. yıl

Büyük destanın 104. yıl dönümünde, Türkiye’nin her yerinden Çanakkale’ye akın eden vatandaşlar kordon boyunu bayram yerine çevirdi. Renkli görüntülerin ortaya çıktığı bir 18 Mart daha sona ererken, geriye içleri ısıtan bu görüntüler kaldı…

Destanın yazıldığı Çanakkale toprakları, her 18 Mart’ta olduğu gibi bu yıl da ülkenin pek çok yerinden ziyaretçi akınına uğradı. Gerek yerli gerekse yabancı turistlerin mesken tuttuğu şehir, yine tarihinin en hareketli günlerinden birini yaşamış oldu.

Yer gök kırmızı beyaz oldu!

Sabah düzenlenen ve üst düzey devlet yetkililerinin katıldığı törenlerin ardından akşam yapılacak fener alayına dek, boş vakitlerini şehri keşfederek değerlendiren pek çok kişi Çanakkale İskele Meydan’a akın etti.

Kırmızı beyaz Türk bayraklarıyla donatılan caddelerde dolaşan vatandaşlar, bu esnada hatıra fotoğrafı çektirerek bu anı ölümsüzleştirdiler. Türk bayrağı ve hediyelik eşya satıcılarının açtığı tezgahlara da oldukça rağbet gösteren kalabalık, gün sonunda da Fener Alayı’na katılarak 18 Mart’ı coşku içinde icra etti.

Esra Çanlı

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech