Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Ekonomi

Çanakkale, İstanbul Üzerinden Dünyaya Açılacak!

İstanbul ve Çanakkale arasındaki uçak seferleri sonunda başladı… Geçtiğimiz gün Atatürk Havaalanı’ndan kalkan ve Çanakkale Havaalanı’na iniş yapan uçak, su tankları ile hazırlanan şaşalı bir törenle karşılandı. AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, Vali Yardımcısı Tahir Şahin, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Çanakkale-Körfez Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Ahmet Çelik, Havaalanı Müdürü Yaşasın Şahbaz ile THY yetkilileri ve seyahat acente temsilcilerinin katıldığı karşılama törenin ardından ise kurdele kesme merasimi gerçekleştirildi. Merasimin sonrasında konuşan THY Yurt İçi Satış Başkanı Emre Menevşe, “Çanakkale’yi sadece Türkiye’ye, İstanbul’a bağlamıyor, İstanbul üzerinden bütün dünyaya bağlıyor olacağız” ifadelerini kullandı.

Atatürk Havaalanı’ndan kalkan “Çanakkale” adlı uçağın, Çanakkale Havaalanı’na yaptığı iniş, görkemli bir törenle karşılandı. THY’nin, Çanakkale ve İstanbul arasında haftada üç gün (Salı, Cuma, Pazar) şeklinde gerçekleştireceği seferlerin ilki için hazırlanan törende AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, Vali Yardımcısı Tahir Şahin, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Çanakkale-Körfez Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Ahmet Çelik, Havaalanı Müdürü Yaşasın Şahbaz, THY Yurt İçi Satış Başkanı Emre Menevşe ile THY yetkilileri ve seyahat acente temsilcileri yer aldı.

“Çanakkaleli seferlerine sahip çıksın!”

Karşılama töreninde sözü ilk olarak THY Yurt İçi Satış Başkanı Emre Menevşe, aldı. Menevşe, “18 Mart zaferinin yıldönümünde İstanbul-Çanakkale seferini başlatmamız ayrı bir önem ifade ediyor. Çanakkale’ye şu anda haftada 3 sefer planlaması yaptık. Çanakkale’yi sadece Türkiye’ye, İstanbul’a bağlamıyor, İstanbul üzerinden bütün dünyaya bağlıyor olacağız. 2009 ve 2010 yıllarında da seferler düzenledik ama şu an Çanakkale çok daha farklı bir durumda. Çok daha fazla potansiyele sahip. Şimdi haftada üç olarak aldığımız sefer kararını, daha sonrasında sizlerin de desteğiyle daha farklı hale getirebiliriz. Yeter ki Çanakkaleli uçak seferlerine sahip çıksın” diye konuştu.

“Uçak seferleri Çanakkale’ye her anlamda katkı sağlar”

Kürsü konuşmalarından bir diğerini ise Vali Yardımcısı Tahir Şahin yaptı. Çanakkale’nin hem turizm hem de sanayi alanlarında her geçen gün hızla büyüyen bir şehir haline geldiğini söyleyen Şahin, “İlimizden İstanbul’a seferlerin yapılması da hem turizm hem de sanayi anlamında kentimize katkı sağlayacak. Çanakkale turist çeken ve daha fazla ziyaretçiyi hak eden bir şehirdir. Şehitler diyarı Çanakkale’mizin güzelliklerini keşfetmek isteyenler için havayolları da çok yerinde bir tercih olacaktır. Böylelikle Çanakkale, önce İstanbul’a sonra dünyaya açılacak” sözlerini kullandı.

İskenderoğlu’ndan Ayhan Gider’e teşekkür

Son kürsü konuşması ise AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu’na aitti. Turistlerin büyük bir kısmının şehre uçakla ulaşım sağlamak istediğini ve THY’nin İstanbul seferlerinin ise bu noktada oldukça faydalı olacağını söyleyen İskenderoğlu şöyle konuştu: “Biz bu memlekete hizmet etmek isteyen bir zihniyetin temsiliyiz. Pek çok kişi, sadece 1915 köprümüzü görmek için bile Çanakkale’ye gelebilirler diye düşünüyorum. Tarımda, turizmde, eğitimde pek çok alanda marka bir iliz artık. Destanın adı Çanakkale’nin, bir cazibe merkezi haline gelmiş ilimizin, İstanbul seferlerinin başarı ile yapılacağını düşünüyorum. Bu seferler Çanakkale’den İstanbul’a, İstanbul’dan da dünyaya açılacağımız bir kapı olacaktır. Bu noktada Ayhan Bey’e de çok teşekkür ediyorum. Kendisi gitti, geldi, uğraştı ve bu seferlerin gerçekleşmesini sağladı.”

Kürsü konuşmalarının ardından İskenderoğlu ve Vali Yardımcısı Şahin’e THY’nin maket uçaklarının takdimi yapıldı. Tören, kokteylle devam etti.

Esra Çanlı

 

DİĞER VİDEOLAR

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech