Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çanakkale’ye Yol Haritası Olacak Rapor!

Gönüllü katkı verenler tarafından

Gönüllü katkı verenler tarafından hazırlanan 2018 yılı Çanakkale Durum Raporu’nun tanıtım toplantısı, dün akşam Belediye Çalışanları Sosyal Tesisleri Ercan Adsız Salonu’nda yapıldı.

Akademisyenler, siyasetçiler, eğitimciler ve ziraat mühendisleri başta olmak üzere alanında uzman 16 gönüllü tarafından hazırlanan ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çanakkale İl Örgütü, Eğitim-Sen Çanakkale Şubesi, İDA Dayanışma Derneği, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Ziraat Mühendisleri Odası Çanakkale Şubesi, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı, TÜRKİYE Ormancılar Derneği Çanakkale Temsilciliği’nin de katkı sunduğu 2018 yılı Çanakkale Durum Raporu’nun tanıtım toplantısı yapıldı.

Raporun Sunumunu Murat Türkeş’in yaptığı toplantıya CHP İl Başkanı İsmet Güneşhan, Merkez İlçe Başkanı Ali Uyanık, belediye ve il genel meclisi üyeleri ile üye adayları, siyasiler, çevreciler, akademisyenler, öğretmenler, mühendisler ve katkı sunanlar (Ekrem Akgül, Doğan Ateş, Coşkun Bakar, Pınar Bilir, Erhan Çakır, Gülay Güney, Şener Gürsel, Özgür Emek İnanmaz, İrfan Mutluay, Hicri Nalbant, Necdet Oral, Türker Savaş, Filiz Savaş, Güngör Şaşmaz, Ekrem Tufan, Murat Türkeş) katıldı.

2018 RAPORU DAHA DA GELİŞTİRİLECEK

Çanakkale’de etkili olan doğal afetler ve çevre sorunlarıyla başlayan rapor; Çanakkale Tarımı, Boğaz Geçiş Projesinin Tarıma Etkileri, Çanakkale Turizmi,  Çanakkale Ormanlarının Durumu, Çanakkale’nin Enerji Durumu, Çanakkale’deki Emek Örgütlenmesi, Eğitim, 2011-2017 Dönemi Sağlık İstatistikleri, Çevre-Ekoloji Hareketi Sosyolojik Bir Bakış üst başlıklarıyla devam ederken Çanakkale için Ekosiyaset önerileri ile son buluyor. Gönüllü katkı sunanların uzmanlık alanlarına göre oluşturulan raporun ilerleyen dönemlerde geliştirilmesi planlanıyor.

GÜNEŞHAN: “GELECEK KUŞAKLARA YOL HARİTASI OLACAK”

Katkı veren kuruluşlardan biri olan CHP İl Örgütü adına İl Başkanı İsmet Güneşhan da bir konuşma yaparak “Günümüz dünyasında, bilimin ışığını yeterince arkasına alamayan toplumlar geri kalmaya mahkumdur. Amerikalıların günde 119 patent (Türkiye’de günde 1,5!) aldığı bir dünyada partimizin, bilimsel bilgi ışığında hareket etmesi ve bu yöndeki her çabayı desteklemesi bir görevdir. Bu nedenle, elinizdeki rapor bizim için yol gösterici olması açısından son derece değerlidir.

Dünya üzerinde var olan tüm doğal kaynakların kontrolsüzce tüketildiği bir dönemden geçmekteyiz. Bu kontrolsüz tüketim; beraberinde enerji, ulaşım, kentleşme, tarım ve çevre gibi insanlık adına yapılan çalışmalarda bir dizi sorun doğurmaktadır.

Dolayısıyla Çanakkale’nin tarım, turizm, sanayi, eğitim, ulaşım, sağlık doğal afetler ve ekolojik değerleri, enerji kaynakları ve emek örgütlenmesi gibi  birçok alanda mevcut durumu tespit eden ve sorunlara yönelik çözüm önerileri de sunan bu rapor, kentimizin akademisyenleri ve bazı STK’ların katkıları ile gönüllülük esasına dayalı bir şekilde hazırlanmıştır. Dolayısı ile tamamen bilimsel verilere dayanarak hazırlanan bu çalışma raporunu çok değerli buluyorum ve gelecek kuşaklara bir yol haritası oluşturacağına inanıyorum.

Yaşadığımız bu ekosistemin ekolojik problemler ile mücadele etmenin bir parçası olarak gördüğümüz bu raporun hazırlanmasına gönüllülük esasına dayanarak katkı sunan herkese partim ve şahsım adına sonsuz teşekkür ederim.” diye konuştu.

Toplantı, soru-cevap bölümünün ardından sona erdi.

Eylem Gözeldere

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech