Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Gökhan Gürledi”

Cumhuriyet Halk Partisi il

Cumhuriyet Halk Partisi il ve ilçe teşkilatı, Truva Otel’de düzenlenen aday ve proje tanıtım toplantısında bir araya geldi. Millet İttifakı CHP Çanakkale Belediye Başkan Adayı Ülgür Gökhan, CHP Çanakkale Milletvekilleri Muharrem Erkek ve Özgür Ceylan, CHP’li belediye başkan ve adayları ile İYİ Partili isimlerin katıldığı toplantıda CHP İl genel ve belediye meclisi adaylarının tanıtımı ile Başkan Gökhan’ın projelerinin sunumu da gerçekleştirildi. Yoğun katılımın gözlendiği ve coşkulu bir atmosferde geçen toplantı, ‘CHP gövde gösterisi yaptı’ dedirtti…

CHP il genel ve belediye meclis adaylarının ve yeni döneme ait projelerin tanıtımı Truva Otel’de geniş katılımlı bir toplantıyla gerçekleştirildi. Vatandaşların da yoğun katılım gösterdiği etkinliğe Millet İttifakı CHP Belediye Başkan ve Adayı Ülgür Gökhan, CHP Çanakkale Milletvekilleri Muharrem Erkek ve Özgür Ceylan, CHP ilçe belediye belediye başkan ve adayları, CHP İlçe Başkanı Ali Uyanık, CHP İl Başkanı İsmet Güneşhan, CHP Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Serdar Soydan, İYİ Parti İl Başkanı Selahattin Yıldızlar, İYİ Parti kurucularından ve Mahalli İdari Birimler Başkan Yardımcısı Rıdvan Uz ile çok sayıda partili katıldı.

Coşkulu kürsü konuşmalarının ilki CHP Merkez İlçe Başkanı Ali Uyanık ve İl Başkanı İsmet Güneşhan tarafından yapıldı. Konuşmalarında, yerel seçimin ülke için bir beka meselesi olmadığını fakat iktidarın bekası açısından iyi bir test olacağını vurgulayan Uyanık ve Güneşhan’dan sonra kürsü CHP Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Serdar Soydan’a emanetti.

“Bu ülkede 16 yıldır ne yaptınız?”

Soydan da, konuşmasında tıpkı diğer partili arkadaşları gibi beka sorunu ifadelerine tepki göstererek şu sözlere yer verdi:

“Oslo’da masa kurup Habur’da terörist karşılayan ülkede beka sorunu vaz diyemez. Beka sorununu kendinizde arayın! 16 yıldır ne yaptınız bu ülkede? Bizim üreticimiz tarlasını evini barkını satarken sen 95 milyar dolar parayı Almanya’nın Arjantin’in üreticine verdin. 16 yılda bu ülkede tarım bitti, adalet bitti, kardeşlik bitti, dostluk bitti. Ama bazı şeyler arttı. Şiddet, tecavüz, cinayet oranları arttı. Bunları Cumhur İttifakı’na oy verecek vatandaşlarımıza anlatmamız lazım” şeklinde konuştu.

 “Süper Devlet olacağız derken süpermarket oldular!”

İYİ Parti kurucularından ve Mahalli İdari Birimler Başkan Yardımcısı Rıdvan Uz da gerçekleştirdiği konuşmasında, CHP ile ittifak sağlayarak doğru bir iş yaptıklarını her geçen gün daha da iyi idrak ettiğini belirterek “Yoldaki, dışardaki kalabalığı görünce Ülgür Bey’i destekleyerek ne kadar doğru bir iş yaptığımızı gördüm… Ülke zor günlerden geçiyor, bunun hepimiz farkındayız. AK Parti İktidarı, yıllardır ‘Süper devlet olacağız’ derken en sonunda ‘süpermarket’ oldu. Varlık kuyruğu dedikleri kuyruklarda insanları yokluğa mahkum ettiler. Sonra da çıkıp dediler ki; ‘İsmet İnönü devrinde de kuyruklar vardı!’ Doğru. Fakat o zamanlar dünya savaşı vardı. Dünyada büyük ekonomik kriz vardı, bu süreç yönetiliyordu. Sonra dediler, ‘Ecevit döneminde de kuyruklar’ vardı. Evet vardı ama Kıbrıs çıkarması vardı, ABD başta olmak üzere tüm devletler Türkiye’ye ambargo uyguladılar. Ve Ecevit herekse vatanseverlik nedir gösterdi. Şimdiki döneme bakıyorsunuz, 17 senedir iktidar sizsiniz. Sizin mazeretiniz ne?” şeklinde konuştu.

“Ak Parti belediyeciliği iflas etmiştir”

Kürsü konuşmalarından birini de CHP Çanakkale Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek yaptı. Erkek, Ak Parti Belediyeciliğinin bittiğini söyleyerek şöyle konuştu:

“Bizler için beka sorunu 1923’te bitti. 17 yıldır tek başına ülkeyi yönetip 17 yılın sonunda beka sorunu var diyorsunuz bir yerde yanlış var demektir. Türkiye bu tabloyu hak etmiyor. Bu topraklarda kardeşçe, barış içinde yaşamayı öğrenmemiz lazım. Bunu da Martın sonunda baharı bu kente bu ülkeye getirerek yapacağız. Gidip Ak Partili Belediyelere bakın, Ülgür Gökhan Toki’yi Çanakkale merkeze sokmadı. Ama siz yeşili bitirdiniz, beton yığınına çevirdiniz ülkeyi. Sosyal belediyecilik diyorsunuz bir de! Siz zaten ülkeyi beton ormanına çevirdiniz. 17 yıldır yapmadığın şeyleri manifestona yazıyorsun. Buradan söylüyorum ki Ak Parti Belediyeciliği iflas etmiştir, konkordato ilan etmiştir. Bize zillet ittifakı diyorlar bir de! Ülgür Gökhan burada ranta müsaade etmezken, şehrin hakkı ve hukukunu savunurken zamanında Ülgür Abi ile uğraşan savcı cezaevine girdi, soruşturmadaki polisler ülkeden kaçtı. Bizim ellerimiz temiz. Şimdi 31 Mart’ta öyle bir baharı getireceğiz ki bizlere bu iftiraları atanlara en güzel cevabı da vermiş olacağız.”

Tüm konuşmacıların ardından söz, Mevcut Belediye Başkanı ve Millet ittifakı Belediye Başkan Adayı Ülgür Gökhan’daydı. Gökhan, başkan seçildiği takdirde hayata geçireceği projeleriyle ilgili yaptığı sunumun ardından oldukça coşkulu bir atmosferde konuşmasını gerçekleştirdi. Bugüne dek, ona oy veren kimseyi mahcup edecek bir şey yapmadığını söyleyen Gökhan şu sözlere yer verdi:

“Değişmeyen tek şey; Çanakkale sevdamız!”

“Sizler bana güvendiniz ve bu kenti temsil etme görevini bana verdiniz. Ben de tekrar sizlerin de desteğiyle aday oldum. 2002 yılından bugüne değişen dünyayla birlikte kentimizde de pek çok değişti. Hizmetler çeşitlendi, uygulamalar farklılaştı, nüfusumuz arttı. Değişmeyen tek şey Çanakkale sevdamız oldu. Ben bu kentin laik demokratik cumhuriyetin on sözünü yazmış bir kentin Belediye Başkanı olmaktan gurur duyuyorum. Bu, her yiğidin harcı değildir. Bu ayrıcalığa beni 17 senedir laik gördüğünüz için hepinize teşekkür ederim. Martin sonunu bahar etmemize çok az kaldı!”

“3 İ Kuralından taviz vermeyiz!”

Gökhan, konuşmasını ‘3 İ’ kuralına değinerek şöyle noktaladı: “Bu dönemde de kulağımıza pek çok şeyler gelecek. Bunları deneyimledik. Sizler de bunlara başınızı dik tutup cevabınızı esirgemediniz. Ben de hayatım boyunca hiçbir arsızlığa yolsuzluğa müsaade etmedim, etmem de. Biz 3 i konusuna önem veriyoruz. İmar, ihale, istihdam diyoruz! Bu alanlarında şeffaflık ve adalet olmazsa olmaz. Ben ne bu alanlarda ne de başka bir konuda kimseye iltimas göstermedim, göstermem de. Benim en temel ilkem size hesap verebilir olmak ve şeffaf olmak. Evet yollar, binalar yapılır ama esas olan bu hizmetleri yapacak insanlara değer katmaktır. 100 yıl sonra Çanakkale de yaşayacaklara güzel izler bırakmalıyız. Şehrin planlı gelişimi için tüm aktörlerle gerekli süreçleri derhal başlamalıyız.”

Yoğun katılımla gerçekleştirilen toplantı Başkan Gökhan’ın kürsü konuşmasının ardından devam eden sunum ve tüm il genel ve belediye meclis adaylarının tek tek sahneye çağrılmasıyla sona erdi.

Esra Çanlı

 

 

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech