Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

O, klasik araçlara fısıldayan adam…

Çanakkale’de yaşayan Ersin Ersöz,

Çanakkale’de yaşayan Ersin Ersöz, kentte klasik arabaları hayata döndürme konusunda tek isim. Mesleği kaptanlık olan Ersöz, 2010 senesinde hobi olarak klasik arabaların motor aksamlarını, tamir ederek eski model araçlarla haşır neşir olmaya başladı. Bugüne kadar birçok klasik aracın motoru üzerinde çalışan ve otomobilleri hayata döndüren Ersöz, “Bu iş benim için tamamen zevk” vurgusunda bulundu. Çanakkale’nin tek klasik araba tamircisi Ersin Ersöz ile Çanakkale Gündem gazetesi olarak röportaj gerçekleştirdik…

Çanakkale’de dünyaya gelen Ersin Ersöz, ekmeğini kazanmak için kaptanlık mesleğini seçti. 15 senedir Marmaris, Bodrum, Kuşadası, Yunanistan’da kaptanlık yaptı. 2010 senesinde hep aklında olan ve sürekli olarak ilgilenmek istediği klasik arabalara vakit ayırmaya başladı. Çanakkale’de bir atölye kiraladı ve başta vosvoslar olmak üzere klasik arabaların motor aksamlarını tamir etmeye başladı. Ersöz, mekanik işlerde ve motor aksamlarında benim yeteneğim, küçük yaşlardan gelir derken, bugüne kadar elimden birçok otomobil geçti vurgusunda bulundu.

Hiçbir maddi gelir beklemeden, klasik arabaların motorlarını söküp, yaralara pansuman olan Ersöz, motorları tekrar yerine taktığında, giden araçları görmekten aşırı derecede mutlu oluyorum ifadelerinde bulundu.

“Kış döneminde otomobillerle ilgileniyorum”

Ersin Ersöz, “İsmim Ersin Ersöz, Çanakkaleliyim ve Çanakkale’de yaşıyorum. Benim mesleğim kaptanlık. 15 sene Bodrum, Marmaris, Kuşadası, Yunanistan’da çalıştım. 2010-2011 dönemlerinde klasik arabalara yoğunlaşmaya başladım. Gemilerin sintinelerinde büyüdüm. Mekanik ve teknik işlere kendimi bildim bileli meraklıyım. Nisan’ın yirmisi gibi atölyeyi kapatırım, denize açılırım. Kış döneminde ise vaktimin büyük bir bölümü atölyede geçiyor.

“Eski arabaları hayata döndürmek, sabır ve emek istiyor”

2011 yılında dört tane anahtar üç tane tornavida ile klasik arabaları toparlamaya, çalışır hale getirmeye başladım. Ben arabayı tamirhaneye çekerim. Motorunu çıkartıp yere koyarım. Motor üzerine yoğunlaşır, eksiklerini gideririm. Motor işlevli bir şekilde çalışmaya başladığı vakit, motoru tekrar arabanın içerisine yerleştiririm. Bu işlem bazen uzun bazen kısa sürebilir. Bu arabalar 40-45 yaşında, yapılan işlemler haliyle uzun sürebiliyor.

“Çanakkale’de bu işi yapan bir tek ben varım!”

Çanakkale’de bu işi yapan bir tek ben varım. Bir yerde bir araba var, benim oraya hiç yolum düşmemiş. Arabanın sahibi ile iletişime geçiyoruz. Bahçede yatan arabayı alıyoruz, sonrasında toparlıyoruz. Tabi bu arabalar özellikli arabalar. Özellikle vosvos benim çalışmaktan en çok keyif aldığım araçlar.

“Kaporta başlı başına bir problem”

Bu araçlarda motor aksamına ben müdahale edip güzel bir hale getirebiliyorum ama kaportada bir sorun varsa bizim için en zor kısım orada başlıyor. Kaporta ustası Çanakkale’de bulunamıyor. Motor, şanzıman, ön takım, mekanik aksamda her türlü müdahaleyi araç üzerinde yapabiliyoruz. Ben kendime motorda yapıyorum. Şu anda kendi motorumu yapmaya çalışıyorum.

“Ben tamirci değilim, sadece hobime vakit ayırıyorum”

Bu işler sabır işi, bizim öyle bir maddi beklentimiz yok. Ben tamirci değilim, sadece kendi hobimi klasik arabaları ayaklandırmak için kullanıyorum. Şu anda Çanakkale’de 4 tane araç var. Onları hayata döndürdük. Bugüne kadar kaç arabanın üzerinde çalıştığımı hatırlayamıyorum. O kadar çok araba ile haşır neşir olduk ki sayısını gerçekten bilmiyorum” dedi.

Tunahan Ünsal

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech