Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çanakkale Boğazı özelleşiyor mu?

Cumhuriyet Halk Partisi Giresun

Cumhuriyet Halk Partisi Giresun Milletvekili Necati Tığlı geçtiğimiz günlerde Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan’a soru önergesi verdi. Soru önergesinin konusu Çanakkale’yi doğrudan ilgilendirdi. Milletvekili Tığlı, Çanakkale Boğazı’nın özelleştirilmek istendiğini belirtti.

CHP Giresun Milletvekili Necati Tığlı Ulaştırma Bakanı Mehmet Cahit Turhan’a soru önergesi verdi. Soru önergesi kısa zamanda ulusal basında ve birçok yayın kuruluşunda yer buldu. Soru önergesinin konusu Çanakkale ve İstanbul Boğazları oldu. Geçtiğimiz günlerde Kılavuzluk ve Römorkörcülük Hizmetleri Yönetmeliği’nin yedinci ve on birinci maddelerinde değişiklik yapıldı. Yapılan değişiklik neticesinde, kılavuzluk ve römorkör hizmetlerinin özelleştirilmesinin önü açıldı. Özelleştirme konusu gündeme geldiği anda Milletvekili Tığlı soru önergesini hazırladı.

Tığlı konuyla ilgili, “İstanbul ve Çanakkale Boğazları özelleşiyor” vurgusu ile konuya tepki gösterdi.

“Bunun tek bir adı var o da boğazların özelleşmesi!”

Necati Tığlı “Kılavuzluk ve Römorkörcülük Hizmetleri Yönetmeliğinin 7’nci maddesiyle Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü Kılavuzluk ve Römorkörcülük hizmetlerini, 6102 sayılı Türk Ticaret Kanununa göre kurulmuş olan lisanslı bir şirketten ya da çalışan tüm personelin Türk vatandaşı olması şartıyla, yabancı bir şirketten alım yapabilmesinin önünü açan bu değişikliğin arkasında hangi planlar yatıyor, kimlere pasta ikram ediliyor, mutlaka açığa çıkacaktır. Ayrıca, 11’nci madde ile de Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü’nden verdiği hizmetlerden birinden vazgeçmesi isteniyor. Yani ya Kılavuzluk hizmeti verecek ya da Römorkörcülük hizmeti verecektir. Dolayısıyla 11’nci maddeye göre yapamadığı diğer hizmet için 7’nci maddeye göre hizmet alımı yapacaktır. Bunun da tek bir adı vardır. O da özelleştirmedir” ifadelerini kullandı.

Tunahan Ünsal

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech