Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Özelleştirme Değil, ‘Hat’ Dağıtımı!”

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Çanakkale Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi’ni ziyaret ederek üyelerle şehirdeki ulaşım sorununu konuştu. Gökhan’a, bu ziyaretinde CHP Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek de eşlik etti… Başkan Gökhan, konuşmaları esnasında AK Parti Belediye Başkan Adayı Ayhan Gider’in ulaşımla ilgili eleştirilerine ise “Ayhan Bey, ulaşım sorunu var diyor, özelleştirmelerden şikayet ediyor ama bu özelleştirme değil, hat dağıtımı!” diyerek yanıt verdi.

Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, yerel seçim çalışmaları öncesi nabız yoklamaya devam ediyor. Beraberindeki CHP Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek’le birlikte Çanakkale Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi’ni ziyaret eden Gökhan, burada kooperatif üyeleriyle sohbet etti.

“Kaç M plaka varsa o kadar H plaka verdik”

Kentin ulaşım sorunu olduğunu her konuşmasında dile getiren AK Parti Belediye Başkan Adayı Ayhan Gider’e cevaben konuşan Gökhan, “Ayhan Bey sürekli ulaşım sorunundan bahsediyor. Özelleşmeden bahsediyor ama bu özelleşme değil, hat dağıtımı… İki tane hat vardı, M plaka diyoruz. O hatlar gidiyordu, istediği her yerde duruyordu, kalkıyordu, bekliyordu, bize de şikayet geliyordu. Biz de M plakaları H plaka yaptık. Onlar da araçlarını aldılar tek kooperatif çatısı altında birleştiler. Kaç tane M plaka varsa o kadar H plaka verdik. Bu işten asla çıkar sağlamadık” şeklinde konuştu:

“16 yıl önce kaç taksi varsa bugün -1 vardır!”

Gökhan, taksilerin de sayısını arttırmayarak kimseyi mağdur etmediklerini söyleyerek konuşmasını şöyle sürdürdü: “Tüm minibüs hatlarını şehir otobüsü haline getirdik ve hiçbir tek ilave plaka vermedik. Asla menfaat sağlamadık. Taksilerde de durum aynı… 16 sene önce kaç tane taksi varsa bugün eksi 1 olmak üzere taksi var. Kimseyi mağdur etmedik. Ama biz mağdur olduk mu? Olduk. Toplu taşımada ücretler belirlendikten hemen sonra akaryakıta zam geliyor, her şeye zam geliyor… Bu durum da haliyle bizi de mağdur etti.”

Esra Çanlı

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech