Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Diyabet Salgın Gibi Yayılıyor!

Diyabet hastalığında Avrupa’da 3.

Diyabet hastalığında Avrupa’da 3. Sırada yer alan ülkemiz, büyük risk altında! Öyle ki hastalık her geçen gün adeta bir salgın gibi yayılıyor. Peki, diyabet hastalığı neden bu kadar hızlı şekilde arttı ve artıyor?

Yapılan son araştırmalar Avrupa genelinde diyabet hastalığında Türkiye’nin Rusya ve Almanya’nın ardından üçüncü sırada yer aldığını gösteriyor. Bu üçüncülük ise ülkemizin yaklaşık yüzde 15’inin şeker hastası olduğu gerçeğini ortaya koyuyor!

Diyabet tehlikesinin ‘farkında’ değiliz!

Ortaya çıkan tablonun bir diğer vahim tarafı ise Diyabet hastası olan kişilerin üçte birinin kendinde bu hastalığın olduğundan haberdar dahi olmaması… Bu can sıkıcı tablo bir yana, Diyabet oranlarındaki artış da cabası!

En büyük sebep hareketsizlik!

Diyabet hastalığının en büyük nedeni ise uzmanlara göre yaşam biçimlerinden kaynaklamıyor… Gün geçtikçe gelişen teknoloji kişiyi hareketsiz bir hayata yöneltirken iş hayatı stresi ve sağlıksız beslenme de diyabet tehlikesini arttırıyor.

Uzmanlar, diyabeti engellemenin ya da hafif seyirli hale getirmenin yöntemini ise hayat tarzını değiştirmekten geçtiğini belirtiyor. Sıklıkla kan şekeri ölçümü yaptırmak, fast food’tan uzak durmak ve özellikle sık sık hareket ederek spor egzersizleri yapmak diyabeti önlemeye büyük oranda yardımcı oluyor.

Esra Çanlı

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech