Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Bu adaletsizliğe DUR denilmeli!”

Geçtiğimiz gün Ankara’da buluşan

Geçtiğimiz gün Ankara’da buluşan çeşitli memur sendikaları, kamu çalışanlarının hak ve adalet taleplerini dile getirmek için ortak bir basın açıklaması yaptı. Tüm bölgelerden yönetimlerin katılımıyla Genel Merkez’de bir araya gelen Türkiye’nin en büyük bağımsız sendikası olan Sivil Memurlar Sendikası (SİME-SEN) da eylemde en ön sırada yer aldı. Ankara’daki görüşmelerin ardından gazetemize açıklamalarda bulunan SİME-SEN Balıkesir Şubesi Başkan Yardımcısı ve Genel Sekreteri Aydoğan Tunçay, askeri personel ile aynı güçlüğü ve aynı riski taşıyan sivil memurların haklarında iyileştirme yapılmasının zorunlu hale geldiğini kaydetti.

Üyelerinin hak ve menfaatini hukuk yoluyla koruyan SİME-SEN’in bölge temsilcileri, şube yönetimleri ve şube başkanları hak kazanımları için Ankara’da bir araya geldi. Toplantının ardından basın açıklamasında bulunan sendika üyeleri, memurlar ve askeri personel arasındaki ayrıma son verilmesi, aynı kurumda aynı işi yapan, aynı riski ve güçlüğü paylaşan personel arasındaki adaletsizliğin kaldırılmasını talep etti.

Sivil Memurlar Sendikası Balıkesir Şubesi Başkan Yardımcısı ve Genel Sekreteri Aydoğan Tunçay, Balıkesir Şubesi Basın ve İletişimden Sorumlu Başkan Yardımcısı Nezihe Can ile birlikte önceki gün gazetemizi ziyaret etti.

“ARKADAŞLARIMIZ ŞEHİT SAYILMADI”

Ankara’daki başkanlar kurulu toplantısında, arkadaşlarımızın sıkıntılarını dile getirmek üzere kurum içi istişare toplantılarına katılacaklarını ifade eden Tunçay, şöyle devam etti:

“657 Devlet Memurları Kanununa göre çalışıyoruz ama beraber mesai yaptığımız arkadaşlarımızla aynı haklara sahip değiliz. Ankara Merasim Sokak’ta, 2016 yılında gerçekleşen patlamada bizim 29 sivil memur arkadaşımız Şehit oldu. Ancak Şehit sayılmadı. Bu konuda açılan davaya SİMESEN olarak müdahil olduk. Güvenlik olarak bir askeri personel ile aynı riski taşıyoruz. Birliğe saldırı olduğu zaman kurşunlar sivil memur asker ayırmıyor. Şoför arkadaşlarımız buradan Afrin’e Elbab’a da mühimmat götürüyor. Operasyonlarda veya Sur’da kepçe operatörü olarak çalışırken şehit olan arkadaşlarımız var. Hem maaş hem yıpranma anlamında hem de haklar anlamında, özellikle de statü  anlamında  sıkıntı yaşıyoruz.”

“ÜVEY EVLAT GİBİ MUAMELE GÖRÜYORUZ”

“Yardımcı hizmetler sınıfıyla ilgili de bir talebimiz var. Yardımcı hizmetler sınıfının kaldırılması ve YHS sınıfında görev yapan kamu çalışanlarının öğrenimlerine uygun kadrolara atanması gerekiyor. Amirlik, müdürlük gibi kariyer yapma, yükselme haklarımız yok. Hep aynı kadroda devam ediyoruz. Diğer kamu kurumlarında direk atamayla halledebiliyorlar ancak bizde bu da ancak görevde yükselme sınavıyla oluyor. Ama uzun süredir görevde yükselme sınavı açılmıyor. Bu tip konular açık değil. Fark edilmeye çalışıyoruz. Üvey evlat gibi muamele görüyoruz. Milli Savunma Bakanlığı’nın sanki ana personeli değilmişiz gibi görüşüyoruz. Genelde geri planda kalıyoruz.

Kurum içinde de asker gibi muamele görüyoruz ve asker gibi ceza vermeye kalkıyorlar. Kanunlar daha önce açıktı, ceza verme hakları vardı ama şimdi kaldırıldı. Biz de sendika olarak üyelerimize en çok hukuki destek veriyoruz. Umarım bundan sonra hak elde etme yolunda yol kat edebiliriz.”

Öte yandan sendika üyeleri, Ankara’da konu ile ilgili başta AK Parti, CHP ve MHP grupları olmak üzere çok sayıda ilgiliyle görüştü. Sorunlarını ve taleplerini Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a, Milli Savunma Bakan Yardımcısına, Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığına, Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kuruluna ileten üyeler, en kısa sürede sorunlarının çözüme kavuşmasını bekliyor.

Eylem Gözeldere

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech