Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kepez paneline tepkiler sürüyor

Çanakkale Kadın El Emeğini

Çanakkale Kadın El Emeğini Değerlendirme Derneği ve Kadın Danışma Merkezi (ELDER), “Kepez’de Kadın Olmak” adıyla düzenlenmesine rağmen hiçbir kadının yer almaması tepkilere neden olan panele, yazılı bir açıklama ile tepki gösterdi.

“KEPEZ’DE ‘KADIN OLMAK’ ADLI PANELE CEVABIMIZDIR” diyerek dernek adına yazılı bir açıklama yapan ELDER Kadın Danışma Merkezi Başkanı Fatma Erdoğan, şu ifadelere yer verdi:

“8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dünya kadınlarının yaşam haklarını, emeklerinin karşılığını, sevgi, hoşgörü içinde şiddetsiz, cinayetsiz, tacizsiz, tecavüzsüz bir dünyada özgürce bir yaşamı talep ettikleri günün adıdır.

Ama görüyoruz ki, Kepez’de 8 Mart için düzenlenen panelde cinsiyet fırsat eşitliği yok sayılarak erkek konuşmacılarla, Kepez’de Kadın Olmak, tartışılacak.

Hiçbir kadın konuşmacı olmadan erkekler kadının yaşam biçimini, kadın haklarını, kadınların uğradığı şiddeti, tacizi, tecavüzü tartışacak. Erkekler kadınların yaşamlarını nasıl daralttıklarını, kadınların neden yok sayılıp değersizleştirildiğini ve bu durumdaki paylarını anlatacak.

Panelistler listesinde hiçbir kadın adının olmayışı, seçilme hakkı kazanmış kadın muhtar adaylarının dahi konuşmacı olarak yer almayışı, emekçi, işçi kadınlarımızın kadınların sorunlarını anlatamayışı tarafsız bir panelde cinsiyet fırsat eşitliği ile bağdaşmamaktadır.

Ataerkil, taraflı ve erkek egemen bir panel olacaktır. Bizler biliyoruz ki, kadınlar bu ülkenin yapı taşlarıdır. Kadın özgürlüktür. Kadın demokrasidir. Kadın emekçidir. Kadın bireydir.

Panelde kadın adının geçmeyişini kadın dernekleri olarak kınıyoruz.”

Haber Merkezi

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech