Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çanakkale’nin “kar”nesi

Kentte bulunan Kurum Müdürleri

Kentte bulunan Kurum Müdürleri ve Oda Başkanları Çanakkale’nin kar yağışı sonrasında yaşamış olduğu sorunları gazetemiz ile paylaştılar. AFAD İl Müdürü Levent Yılmaz “Kar yağışı neticesinde bazı köy yollarımız kapandı ama çalışmalar devam ediyor” derken, Oda Başkanları, herhangi bir şekilde mağduriyet yaşanmadığını belirterek “Mevsim normallerini yaşıyoruz, kar yağışını sevinç ile karşıladık” yorumlarında bulundular. Çanakkale 3 gün süren kar macerasını noktalamak üzere.

Uzun zamandır Çanakkalelilerin hasret kaldıkları kar yağışı cumartesi günü bir başladı pir başladı. Cuma günü güneşli bir günü noktalayan Çanakkaleliler Cumartesi gününe beyaz bir örtü ile uyandılar. Kar yağışı dolayısıyla Cumartesi gününden düne kadar Çanakkale beyaza büründü. Kent Merkezi bir anda karla kaplandı ve kurumların çalışmaları hızlandı. Dün AFAD İl Müdürü Levent Yılmaz’dan, Ziraat Odası Başkanı İsmail Kaya’dan ve Esnaf Odaları Birlik Başkanı Ünal Özcan’dan Çanakkale’deki kar yağışı sonrasında değerlendirme aldık.

Ortak fikir, “Çanakkale mevsim normallerini yaşıyor” oldu.

AFAD İl Müdürü Levent Yılmaz, Çanakkale genelindeki çalışmalar ve kapanan köy yolları hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

“Kapalı köy yollarımız var, çalışmalar devam ediyor”

AFAD İl Müdürü Levent Yılmaz, “Çalışmalarımız İl genelinde devam etmektedir. Şu anda bazı köy yollarımızda kapanmalar var. Özellikle şu anda kapalı köy yollarını sorarsanız, Biga, Bayramiç ve Çan taraflarında köy yollarında kapanmalar mevcuttur. Ekiplerimiz çalışmaları sürdürüyor. Karayolları ana arterlerde tuzlama çalışmalarına devam ediyorlar ve ana arterlerde şu an itibariyle her hangi bir sorun gözükmemektedir. Enerji durumu açısından hiçbir köyümüzde sorun yok” dedi.

Esnaf Odaları Birlik Başkanı Ünal Özcan, esnafın kar yağışı karşısında her hangi bir zorluk ile karşılaşıp karşılaşmadığı sorusunu yanıtladı.

“Esnaf herhangi bir zorluk ile karşılaşmadı”

Esnaf Odaları Birlik Başkanı Ünal Özcan, “Olumsuz anlamda, zarar görme anlamında her hangi bir sorun yaşanmadı. Biz devamlı ilçe başkanları ile görüşüyoruz. Muhakkak bahar gibi bir havanın ardından Cumartesi günü ansızın böyle bir hava ile karşılaştık. Hafta sonu da böyle geçti ama olumsuz herhangi bir durum oluşmadı. Çanakkale uzun zamandır böyle bir kara alışkın değil ama bu kar yağışı tebessüm ile karşılandı. Cuma günü bahar havası günlük güneşlik, sabah kalktık kar. Biraz haklı olarak kar yağışını da özledik” ifadelerini kullandı.

Geç yağan kar karşısında çiftçinin zorluk yaşayıp yaşamadığını ise Ziraat Odası Başkanı İsmail Kaya gazetemize değerlendirdi.

“Mevsim normallerini yaşıyoruz”

Ziraat Odası Başkanı İsmail Kaya, “Şu anda mevsim normallerini yaşıyoruz. Zeytin eksi 7 gibi zora sokar ama öyle bir dereceyi kentte görmedik. Kar yağışının ardından, yağmurun geleceği düşünülüyordu, zeytin don turar ve dallar kırılır mı diye düşünülüyordu. Şu anda olumsuzluk yaşanmadı. Zaman zaman bazı yıllar sert yaşanır. Bu sene bu günlerde yağan kar yağışı yoğun oldu ama mevsim normallerini yaşıyoruz. Mart ayında Mart ayının başında böyle bir kar ile karşılaşsaydık, ürünlerde sorunlar ve zarar meydana gelebilirdi” açıklamasında bulundu.

Tunahan Ünsal

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech