Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

BİRİLERİ OYNUYOR!

Sebze ve meyvelerin fahiş

Sebze ve meyvelerin fahiş fiyata satılmasıyla ilgili çeşitli iddialar ortaya atılıyor. Birilerine göre, hükümetin basiretsizliği; başka birine göre ise üretim az. Büyük bir bölümü ise fırsatçılar olduğunu söylüyor. Bizler de bu görüşe katılıyoruz. Evet, fiyatları fırsatçılar yükseltiyor. Hepsi bahane. Girdilerin, maliyetlerin yüksekliği, tabii ki üretimi azalttı amma ve lakin üretici kazanmıyor. Nasıl mı? Buyurun. Anlatalım. Ticaret Bakanlığı ekipleri, hallerde yaptıkları denetim sonuçlarını açıklamış. Yapılan denetimlerde 88 firmanın fahiş fiyat uyguladığı, 244 cezai işlem yapıldığı söylenmiş. Şimdi sıkı durun. Üretici fiyatları ile hal fiyatlarının karşılaştırıldığı liste aşağıda. Kararı sizler verin;

Ürün Adı:                 Üreticiden Alış:     Hal fiyatı

Salatalık                     1 TL                        9 TL

Patates                       50 Kuruş                4 TL

Biber                          860 Kuruş             5,5 TL

Armut                         800 Kuruş              5 TL

Sarımsak                    4 TL                      25 TL

Portakal                     1 TL                      5,5 TL

Ayva                           1 TL                       5 TL

Elma                            1,2                        5,5 TL

Bunun adına, fırsatçılık mı dersiniz, insafsızlık mı, hırsızlık mı? Ne derseniz deyin, durum ortada.

GEL DE GÜL!

Fıkra yazsak güler misiniz? Tabii ki gülecek haliniz kaldı ise. Bu millete ne oldu? Niye böyle paragöz oldular? Siyaset de öyle değil mi? Adam, hizmet aşkı ile yanıp tutuşuyor ama niyeti başka. Yani karpuz gibi; dışı yemyeşil, içi kıpkırmızı. Allah taksiratını affetsin, toprağı bol olsun Yahudi Yaşar namı ile maruf, Yaşar Spor ağabeyimiz bu terimi kullanırdı. “Nasılsın Baba?” diye sorduklarında, “İyiyim. Ben bir karpuza benziyorum. Dışım yeşil, içim kırmızı. Bir sürü derdim, hastalığım, sıkıntım var ama dışarıdan görülmüyor” derdi.

Hadi fıkradan vazgeçelim. Yaşanmış bir olayı anlatalım. Adam zengin bir tüccarmış. Hayatının sonlarında, oğluna vasiyet etmiş.”Ben öldüğümde, çoraplarımla gömün.” Hak vaki olmuş. Vefat etmiş. Oğlu telaşa düşmüş. Defin işlemini yapan hocaya “Babamı çorapları ile gömelim “diye ricada bulunmuş. Ne yapmış ise hocayı ikna edememiş. Çorapsız defnetmişler. Geri döndüklerinde, babasının arkadaşlarından birisi gelmiş. Oğlana,”Baban sağlığında, bana bir mektup bıraktı. Öldükten sonra sana vermemi istedi” diyerek mektubu vermiş. Oğlan heyecanla mektubu açmış. Şöyle yazıyormuş “Oğlum. Bak gördün işte. O kadar zenginiz, varlıklıyız ama bir çorabı bile öteki tarafa götüremedim. Bu yüzden akrabalarına, fakir fukaraya yardım et. Sonuçta kefenin cebi yok”. Durum budur. Her hal ve şartta para tırtıklamaya, para kazanmak için, bin bir türlü entrika ve ayak oyunlarına müracaat edenlere, bir çorabı bile götüremeyeceklerini hatırlatmak isteriz.

Sağlıcakla kalınız.

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech