Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Belgesel çekimleri Lapseki’de yapıldı

Eski Yugoslavya’nın Karadağ bölgesinden

Eski Yugoslavya’nın Karadağ bölgesinden Türkiye’ye göç etmek zorunda kalan Boşnaklar ile ilgili olarak TRT ve Karadağ Radyo Televizyon Kurumu’nun ortak çalışması olan Umut Yolları isimli belgeselin Çanakkale ayağındaki çekimler, Lapseki’nin Nusratiye ve Çataltepe köylerinde devam etti.

Eski Yugoslavya’nın Karadağ bölgesinden (bugünkü Karadağ devleti) Türkiye’ye göç etmek zorunda kalan Boşnaklar ile ilgili olarak gerçekleştirilen belgeselin çekimleri Çanakkale’de yerleştikleri yerler olan Lapseki’nin Çataltepe ve Nusratiye köylerinde devam etti.

Türkiye Radyo Televizyon Kurumu (TRT) ve Karadağ Radyo Televizyon Kurumu’nun  (RTCG) ortak yapımı olan “Umut Yolları” belgeselinin çekimlerine 2018 yılının Ekim ayında İstanbul, İzmir, Balıkesir ve Adana’da başladı. Çeşitli zamanlarda Karadağ topraklarından Türkiye’ye gelmiş vatandaşlarımızın hayatlarına ışık tutmayı amaçlayan belgeselin aynı zamanda iki ülke arasında kültürel bir köprü oluşturması da hedefleniyor.

2-5 Şubat 2019 tarihlerinde Kayseri, Sivas (Gemerek’e bağlı Dendil ve Burhan köyleri ile Zara’ya bağlı Dereköy ve Kayadibi köylerinde) ve Yozgat Boğazlıyan’da, ardından da 16-19 Şubat 2019 tarihleri arasında Çanakkale’de (Lapseki’ye bağlı Nusratiye ve Çataltepe köylerinde) gerçekleştirilen çekimlerde TRT ekibine 18 Mart Çanakkaleliler Kültür ve Dayanışma Derneği ve Çataltepeliler Derneği de katkı sağladı.

“Umut Yolları” adlı ortak yapım, Esin Özalp Öztürk (TRT) ve Olivera Vukadinovic (RTCG) tarafından yönetiliyor.

18 Mart Çanakkaleliler Kültür ve Dayanışma Dernek Başkanı Orhan Arslan Belgesel çekimleri hakkında şunları söyledi;

‘Karadağ’dan Türkiye’ye göç eden Boşnakların’ Belgeselinin, Karadağ’da yaşayan soydaşlarımız ve akrabalarımızla bağımızın güçlenmesine, özellikle Sosyo-Kültürel ilişkilerimizin gelişmesine yardımcı olacağını, ayrıca Türkiye Cumhuriyeti ile Karadağ Cumhuriyeti arasında ki ilişkilere olumlu etki yaparak dostluk köprüsü kurulmasına katkı sağlayacağını düşünüyorum.

Bu belgesel çekimlerinde emekleri geçen TRT ekibinden Esin Özalp’e ve ekibine, RTCG’den Olivera Vukadinoviç ve ekibine şahsım ve Boşnak camiası adına teşekkür ediyorum’ dedi.

Haber Merkezi

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech