Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çanakkale bir depremi daha atlattı

Birbirinden farklı fay hatları

Birbirinden farklı fay hatları üzerinde bulunan ve zaman içerisinde depremle yaşamaya alışan Çanakkale Çarşamba akşamı bir deprem daha atlattı. Yerin zemininden gelen sesle ürperen Çanakkaleliler 5.3’lük depremle korku dolu anlar yaşadılar. Depremden sonra kısmi hasarlar meydana gelirken dün Ayvacık’ta incelemeler yapıldı. Belediye Başkanı Ülgür Gökhan dün bir açılışta deprem sonrası durumu değerlendirdi.

Birbirinden farklı fayların ortasında bulunan ve neredeyse her sene bir deprem olayı yaşayan Çanakkale Çarşamba akşamı yerin derinlerinden gelen sesle irkildi. Önce sesin nedeni anlaşılamadı daha sonrasında ise vatandaşlar deprem gerçeği ile yüzleşti. Ayvacık’ın Tartışık Köyü merkez üssü olan deprem Çanakkale’yi gece sokağa döktü. Kordon boyu akşam saatlerinde vatandaşlarca doldu, Özgürlük Parkı ve Prof. Dr. Türkan Saylan Sosyal tesisleri Çanakkale Belediyesi’nce sabaha kadar kullanıma açıldı.

“Deprem birçok ilden hissedildi”

Kandilli Rasathanesi’nden edinilen bilgiye göre depremin büyüklüğü 5.3, derinliği ise 5.9 km idi. Meydana gelen 5.3’lük depremden sonra ise Çanakkale birçok artçı sarsıntı ile tekrar tekrar sallandı. Deprem ulusal basında yer bulurken, İzmir, Bursa, Balıkesir ve mega kent İstanbul’da sarsıntılardan nasibini aldı.

“Hasar gören yapılar kontrollü bir biçimde yıkıldı”

Ayvacık’ın Aymetçe ve Kayalar köylerinde 10’a yakın konut yıkıldı. Aymetçe ve Tartışık Köyleri’nde yaşayan Ayvacıklılar tekrar deprem olursa korkusu ile geceyi sokakta geçirdiler. Dün ise Kayalar ve Aymetçe köylerinde hasar gören konutlar yıkıldı. Vali Orhan Tavlı bölgede incelemelerde bulundu.

“Biz toplanma alanlarını imara açmadık”

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan dün katıldığı bir açılışta deprem sonrası oluşan durumu değerlendirdi. Başkan Gökhan, “Biz zaten AFAD bünyesindeki komisyondayız. Burada genel anlamda deprem bölgesi olduğu için Çanakkale’de yeni yapılar anlamında güvenli bir noktadayız. Bizim bütün temellerimiz ve yapılarımız birinci derece deprem yönetmeliğine uygun yapılmaktadır. Biz deprem sonrası meydana gelecek sıkıntılar açısından oluşturulan Toplanma Alanları’nı imara açmadık. Sosyal Tesisleri vatandaşın kullanımına açtık. Sabaha kadar açık kaldılar.

“Tedbirlerimizi alıyoruz”

Dün akşam 5 şiddetinde bir deprem meydana geldi. Dipten geldiği için deprem Çanakkale’de fazla hasar olmadı. Çanakkale bu bağlamda depremi hafif atlattı. Depremlere alışkın olmamız lazım. Burası birinci derece deprem bölgesidir. Tedbirlerimizi alıyoruz” dedi.

Tunahan Ünsal

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech