Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Parkın yeni adı Cevat Paşa

Cevatpaşa Mahallesi’nde bulunan ve

Cevatpaşa Mahallesi’nde bulunan ve 1983 yılında yapımı tamamlanan 60. Yıl Parkı’nın adı Belediye Meclisi kararı ile Cevat Paşa parkı olarak değiştirildi. Parkın içerisinde Cevat Paşa büstü de yerini aldı.

1983 yılında yapımı tamamlanan ve kentin önemli yeşil alanlarından olan 60. Yıl Parkı’nın adı artık Cevat Paşa Parkı oldu. Çanakkale Kent Konseyi’nin geçtiğimiz aylarda Belediye Meclisi’nde sunmuş olduğu teklif kabul görmüş ve parkın adının değişmesi resmiyet kazanmıştı. İçinde bulunduğumuz günlerde Çanakkale Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğünce park içerisinde birçok düzenleme yapıldı. Dalları çürüyen ağaçlar budandı. Park zemininde iyileştirme çalışması yapıldı ve parkın içerisi düzenlendi. Cevatpaşa Mahalle Muhtarlığı ve Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nce yürütülen çalışmalarda sona gelindi.

Cevat Paşa’nın büstü ise park içerisindeki yerini aldı. Büstün altında ise Cevat Paşa’nın tanıtımı için gerekli bilgilendirme yazısı ilave edildi.

“Hiçbir ağaca zarar verilmedi”

Bölgede yapılan budama çalışmaları çevrede bulunan vatandaşlarca oldukça tepki çekmişti. Vatandaşlar bu şekilde budama yapılır mı diye Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne sitem etmişlerdi. Konuyla ilgili Park ve Bahçeler Müdürü Göksel Koyuncu, “Parkta hiçbir ağacın dalı kontrolsüz bir şekilde kesilmedi. Kesilen dalların yerinden yeni dallar fışkıracak ve park yemyeşil bir görüntüye sahip olacaktır. O parkımızın adı artık Belediye Meclisimizin almış olduğu kararla Cevatpaşa Parkı olmuştur. Belediye ile birilikte parkta park içi düzenlemelerde Cevatpaşa Mahalle Muhtarlığı’nında ciddi katkıları olmuştur” dedi.

Tunahan Ünsal

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech