Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Çanakkaleli Balık” Yazar Sanatçı Evinde…

Sanatçı Ergün Arda tarafından

Sanatçı Ergün Arda tarafından hazırlanan Çanakkaleli Balık isimli kişisel çağdaş cam sergisi, 15 Şubat 2019 Cuma günü Çanakkale Belediyesi Yazar Sanatçı Evinde ziyarete açıldı.

Çanakkale Belediyesi’nin haberine göre Çanakkale için özel olarak hazırlanan ve 50 adet cam eserin yer aldığı serginin açılışına çok sayıda sanatsever katılırken, katılımcılar eserleri beğeniyle inceleyerek sanatçı Ergün Arda’dan da bilgi alma fırsatını buldu. Sergiyi oluşturan eserlerin yapım aşamasında üç cam şekillendirme yöntemi kullanıldığını ifade eden Arda, “Bu yöntemler, iki cam arası seramik, cam üstü seramik ve cam hamuru (pate de verre) yöntemleridir. Ayrıca cam üzerine cam ve lüster boyalar ile fırça dekor uygulamaları yapılmıştır. Sergi, 6 aylık bir çalışmanın ürünüdür. İstanbul Arkeoloji Müzesi Çinili Köşk’te sergilenen Geleneksel Çanakkale Koleksiyonundaki balık desenli seramik tabak, serginin daimi ilham kaynağı olmuştur. Çanakkale denizlerinde yaşayan temel bazı balıkların özgün desenleri çizilmiş ve cam malzemeye elle fırça dekoru ile uygulanmıştır. Tabak formu üzerine dekorlanan balıklar özellikle 17-18. Yüzyıl tarihlerinde sır altı tekniği ile yapılmış geleneksel Çanakkale seramikleri içinde şekillendirilen yayvan tabak formlarından ilham almıştır. Özellikle cam üstü seramik yöntemi yeni keşfedilmiş bir uygulama yöntemidir ve ilk defa Çanakkale’de sergilenmektedir. Cam terminolojisinde pate de verre olarak bilinen, Türkçe karşılığı cam hamuru yöntemi olarak adlandırılan yöntem ile 75 cm çapında Türkiye’nin en büyük tabağı yapılmış ve yine ilk kez burada sanatseverler ile buluşturulmuştur” dedi.

Sanatçının dördüncü kişisel cam sergisi olan Çanakkaleli Balık, 26 Şubat 2019 tarihine kadar Yazar ve Sanatçı Evinde ziyarete açık kalacak.

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech