Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Ãœyelik
Ãœye GiriÅŸi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sarımsaklasak da Saklasak!

Haftada sadece bir diÅŸ

Haftada sadece bir diş sarımsak yutarak pek çok rahatsızlığın önüne geçmek mümkün! Bu mucizevi yiyeceğin faydaları ile tanışmaya hazır mısınız?

Bazı yiyecekler için kullanılan ‘bir tek ölüme çaresi yok’ benzetmesi, tam da sarımsağı anlatıyor olmalı! Kokusu sıkıntı verse de faydaları o kadar çok ki, neredeyse saymakla bitmiyor.

Sarımsak, haftada bir, bir diş yutulduğu takdirde tansiyon, damar tıkanıklığı, kolesterol gibi rahatsızlıklarla etkin derecede mücadele ediyor.

İçeriği oldukça zengin!

Sarımsağın içeriğine gelince ise karşımıza oldukça besleyici bir tablo çıkıyor. Öyle ki sarımsağın yüzde 84.09’u su, yüzde 13.38’i organik madde, yüzde 1.53’ü inorganik madde içeriyor. Bununla birlikte sarımsağın içeriğinde tam 33 çeşit kükürt bileşiği, 17 çeşit aminoasit, germanyum, çinko, A, B1 ve C vitaminleri de bulunuyor.

Haftada bir yutun!

Haftada bir, bir diş halinde sarımsak yuttuğunuz takdirde ise bağışıklık sisteminiz gelişecek, enfeksiyonlara karşı direnç sağlama durumunuz ise kuvvetlenecektir. Faydalarını ise şöyle sıralayabiliriz; kalp krizi riskini önlüyor, kan dolaşımını hızlandırıyor, damak tıkanıklığını engelliyor, kansere yakalanma riskini azaltıyor, kanserli hücrelerin gelişimini yavaşlatıyor, Alzheimer hastalığına iyi geliyor, kan şekerini düşürüyor, mideye iyi geliyor, yüksek tansiyonu kontrol altına alıyor, bağırsak kurtlarını öldürüyor, saç dökülmesini azaltıyor, cinsel gücü arttırıyor.

Esra Çanlı

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech