Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Gider: “Gökhan, Vaatlerini Değil İcraatlarını Anlatmalıydı!”

Ak Parti Belediye Başkan

Ak Parti Belediye Başkan Adayları dün, Anafartalar Spor Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıyla açıklandı. Toplantıya AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, AK Parti TBMM Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan ve AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu’nun yanı sıra AK Parti Çanakkale Belediye Başkan Adayı Ayhan Gider, AK Parti İl Başkanı Gültekin Yıldız ve çok sayıda partili de katıldı. Toplantıda söz alan Ayhan Gider, Başkan Ülgür Gökhan’ı hedef alan konuşmasında “Arkadaş, 15 yıldır belediye başkanı. Biz bu sürede 3 boğaz köprüsü yapardık. Kendisi bir Esenler Yolu’nu yapamadı ama hâlâ vaat peşinde. 3 dönemdir belediye başkanıysan vaatlerini değil icraatlarını anlatmalıydın” dedi.

Haftalardır merak edilen AK Parti’nin Çanakkale ilçe ve belde başkan adayları dün Esenler’deki Anafartalar Spor Salonu’nda gerçekleştirilen geniş katılımlı bir toplantıyla açıklandı. Toplantıya AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, AK Parti TBMM Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan ve AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu’nun yanı sıra AK Parti Çanakkale Belediye Başkan Adayı Ayhan Gider, AK Parti İl Başkanı Gültekin Yıldız, geçmiş dönem AK Parti Çanakkale Milletvekillerinden Müjdat Kuşku, MHP İl Başkanı Hakan Pınar ve çok sayıda partili de katıldı.

Öğlen 12.30 sıralarında başlayan toplantıda kürsüye ilk çıkan Ak Parti İl Başkanı Gültekin Yıldız oldu. Yıldız “Bugün burada bu şehri yönetmeye talip olacak belediye başkan adaylarımızı duyuracağız. Çanakkale artık Ak hizmeti hak ediyor” şeklinde konuştu.

“Çanakkale iyi yönetilemiyor”

Yıldız’ın ardından kürsüye ise AK Parti Çanakkale Belediye Başkan Adayı Ayhan Gider çıktı. Başkan Ülgür Gökhan’a ağır eleştirilerde bulunan Gider, Çanakkale’nin 15 yıldır iyi yönetilemediğini ve artık yönetimin AK Parti’ye geçme zamanının çoktan geldiğini söyleyerek şunları kaydetti:

“Önümüzde bir seçim var ve biz istiyoruz ki bu seçimi birbirimize saldırmadan, dostluk ve kardeşlik içerisinde atlatalım. Zaten bizler, size rağmen sizin için bir şeyler yapmaya çalışacak kadar jakoben değiliz. Ben Çanakkale’de doğdum, burada büyüdüm, burada evlendim, burada yaşıyorum. Ben bu şehri biliyorum. Bu şehri seviyorum. Çanakkale’yi daha ileriye taşımak ve örnek gösterilecek bir kent yapmak için bu göreve talibim.”

“15 yıldır bu vaatleri niye yapmadın?”

“Ülgür Gökhan, 15 yıldır belediye başkanı görevinde bulunuyor ve hâlâ diyor ki, seçilirsem şöyle yapacağım, böyle yapacağım. Oysa 15 yıldır belediye başkanı olan birinin vaatlerini değil icraatlarını anlatması gerekirdi. Yoksa sormazlar mı adama, 15 yıldır niye yapmadın diye? Bu çok uzun bir süre… 15 yıl, ne demek biliyor musunuz? Bizim için 3 tane boğaz köprüsü demek! Biz 5 yılda boğaz köprüsünü bitiriyoruz, o arkadaş 15 yılda Esenler yolunu bitiremiyor.”

“Bitmeyen projeler, ihaleleri rantlar…”

Gider Gökhan’a yönelik eleştirilerine şöyle devam etti: “Çanakkale belediyesi deyince aklınıza ne geliyor? Ben söyleyeyim; Herekse bağırıp çağıran emirler yağdıran bir başkan, kendi partisinde bile kavga unsuru olan bir başkan, bitmeyen inşaatlar, projeler, yollar, adamına göre dağıtılan imar rantı… Çanakkale belediyesi deyince akla bunlar geliyor. Bu şehir böyle yönetilmeyi mi hak ediyor sorarım size!”

“Yerinde sayan bir Çanakkale istemiyorum!”

Çanakkale’de yolunda giden hiçbir şey olmadığını ve iktidarları döneminde bunu değiştireceklerini ifade eden Gider sözlerini şöyle sürdürdü: “Sokaklarında kanalizasyon değil gül, karanfil, leylak kokan bir Çanakkale istiyoruz. Yürüyerek ve bisikletle gezebileceğimiz bir Çanakkale istiyoruz. Yapılaşmaya kurban gitmemiş bir Çanakkale istiyoruz. Bu şehir yönetilemiyor. 130 bin nüfuslu bir şehirde trafik tıkanıyor. Burası Londra değil, Paris değil. Burada trafik tıkanmaz. Yerel hizmetlerin görevi insanların hayatını kolaylaştırmaktır. Yeşil alanları imara açarak birlerini zengin etmez yönetimler. Ben Ayhan Gider olarak soruyorum çalışan bir belediyenin daha yeşil bir Çanakkale’nin vakti gelmedi mi? Bence geçti bile. Ayrım gözetmeksizin tüm kendin belediye başkanı olacağım. Eşitliğe insan haklarına inanıyorum. Kavga için değil hizmet için geliyorum. Ben yerinde sayan bir Çanakkale istemiyorum. Evet, bugün büyük şehir değiliz ama Çanakkale’yi diğer illerden soyutlayamazsınız. Çanakkale çapı çevresinden büyük bir kenttir. Çanakkale tüm İslam coğrafyasının manevi başkenti. Bu şehir böyle yönetilmeyi hak etmiyor. Biz bu şehri layık olduğu noktaya taşımak istiyoruz. Bunun sözünü veriyoruz.”

“Gökhan, insanları korkutmaktan vazgeçmeli!”

Ayhan Gider, Ülgür Gökhan’ın insanları hayat tarzlarının değişeceği ile korkutarak görevde kaldığını belirterek şöyle devam etti: “Sevgili Ülgür Başkan, insanları yaşam tarzınız değişecek diye korkutmaktan vazgeç. Belediye çalışanlarını işsizlik kalacaksınız diye korkutmaktan vazgeç. Sen binlerce yıllık bir siyasi hileyi kullanıyorsun. Bu insanları böyle korkutmak kimsenin haddi değildir! Gel korkutmadan, gerçek bir seçim yapalım. Sadece Çanakkale için, bu şehir için bunu yapalım.”

“Bu şehre yapılan ayıp değil, yazık değil mi?”

Gider, Çanakkale’nin hak etmediği sorunlarla boğuştuğunu söyleyerek şunları dedi: “Denize 20 metre mesafedeki bir dükkanı her yağmurda su basar mı, sorarım size? Bu hangi mantıkla, hangi teknikle açıklanabilir? Fevizpaşa’ya bakıyorsunuz, temizlik hizmeti alamıyor. Ama siz hem yapmıyor hem saklıyorsunuz. Bu ayıp değil midir? Böyle bir şehrin ne otopark ne trafik sorunu olur. Yazık değil midir Çanakkale gibi bir şehri böyle bir hizmet yoksunluğuna maruz bırakmak?”

“Çanakkale’yi çok daha yaşanılabilir bir kent yapacağız”

Ayhan Gider sözlerini, belediye başkanı olduğu takdirde yapacaklarından bahsederek şöyle noktaladı: “Şehir merkezinde işlevsiz, boş, metruk binalar bırakmayacağız. Yürüyüş ve bisiklet yolunu 6,5 kilometreye, Kepez’e varacak şekilde yapacağız. Sarıçay’ı ıslah edeceğiz. Şehir merkezinde her kime ve ne şartla olursa olsun yüksek yapılaşmaya asla izin vermeyeceğiz. Altyapı sorunundan bahsetmek bile istemiyorum. Allah’ın izniyle Çanakkale’yi hizmet alan ve çok daha yaşanılabilir bir kent haline getireceğiz!”

Esra Çanlı

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech