Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Toplumsal Cinsiyette eşit miyiz?

Çanakkale Koza Gençlik Derneği

Çanakkale Koza Gençlik Derneği tarafından düzenlenen ‘Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Eğitim Semineri’ yoğun ilgi gördü. Sosyal Hizmet Uzmanı ve KİHEP Danışmanı Nigar Etizer Karacık ve KİHEP Sorumlusu Duygu Şahin’in konuşmacı olarak katıldığı seminerde ‘Toplumsal Cinsiyette Eşitlik Sorunsalı’ mercek altına alındı.

“Eşit, Adil, Özgür Bir Yaşam İçin Kadının İnsan Hakları ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği” projesi kapsamında kurumların ve öğrenci topluluklarının katılımıyla birçok farkındalık çalışması gerçekleştiren Çanakkale Koza Gençlik Derneği, faaliyetlerine doludizgin devam ediyor.

Dernek bünyesinde son olarak  “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Eğitim Semineri” düzenlendi. Sosyal Hizmet Uzmanı ve KİHEP Danışmanı Nigar Etizer Karacık ve KİHEP Sorumlusu Duygu Şahin’in konuşmacı olarak katıldığı seminerde pek çok konu ele alındı.

Hepimiz Aynı Mıyız? Hepimiz Eşit Miyiz? Kadın ve Erkeklere yakıştırılan / yapıştırılan özellikler nelerdir? Toplumsal Cinsiyet Nedir? Toplumsal Cinsiyet Rolleri Nasıl Oluşur ve Süregelir? Toplumsal Cinsiyet Eşitsizliği Nedir? Türkiye’de Toplumsal Cinsiyet Eşitsizliğine Bakış, Toplumsal Cinsiyet Eşitsizliğinin Eğitimde, İş Bölümünde, Meslek Seçiminde, Ekonomik ve Siyasi Alandaki Etkileri, Toplumsal Cinsiyet Eşitsizliği ve Kadına Yönelik Şiddet ve Toplumsal Cinsiyet Eşitsizliğine Karşı Neler Yapılabilir sorularının masaya yatırıldığı seminer özellikle gençlerden yoğun ilgi gördü.

Esra Çanlı

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech