Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Kadın cinayetlerini lanetliyoruz”

İyi Parti İl Başkanı

İyi Parti İl Başkanı Selahattin Yıldızlar, yaptığı basın açıklamasıyla kadın cinayetlerini kınadı. Yıldızlar, Dünya Çocuk Hakları Günü olan Salı günü Esenler Mahallesinde işlenen cinayetin ardından hem anne hem de babalarını kaybeden çocuklar olmasının tüm kent halkını derinden yaraladığını belirtti.

İyi Parti İl Başkanı Selahattin Yıldızlar, kadın cinayetlerini yaptığı yazılı basın açıklamasıyla kınadı. Yıldızlar açıklamasında şunları söyledi:

“Salı günü güzide şehrimizde sabah işine giderken, otobüs durağında herkesin gözü önünde, boşanma sürecinde olan kocasının silahından çıkan kahpe kurşunla hayatını kaybeden kardeşimizin yardım edin feryatları kulağımızda çınlamaktadır. Allah rahmet eylesin. Mekânı cennet olsun. Allah geride bırakmak zorunda olduklarına, özellikle çocuklarına sabır versin.

Millet olarak, Dünya Çocuk Hakları Gününde yetim kalan çocuklarına çok daha fazla üzüldük.

CİNAYETLER ARTIYOR

Türkiye’de kadın cinayetleri her geçen gün artıyor. Son yedi yılda 2000’e yakın kadınımız cinayete kurban gitmiştir. Neredeyse her gün bir kadınımız, annemiz, kardeşimiz cinayete kurban gidiyor.

İYİ Parti olarak son yıllarda artan kadın cinayetlerinin temelinde eğitim yetersizliğinin yattığına inanıyoruz. Türkiye’de yasal olmayan hemen her türlü eylemin temelinde birinci derecede eğitim eksikliği yatmaktadır.

Sürekli değiştirilen eğitim sistemleri, insan hakları, ahlak, saygı, hoşgörü gibi insanın temel niteliklerinin zayıflamasına neden olmaktadır.

BİREYSEL SİLAHLANMA DEHŞET VERİCİ DÜZEYDEDİR

Türkiye’de bireysel silahlanma çığ gibi büyümektedir. Tabanca ve benzeri ateşli silahları aratmayan otomatik pompalı av tüfekleri peynir ekmek gibi satılmaktadır. İnternetten dahi alınabilmektedir.

Cinayetlerin çoğunluğu pompalı tüfeklerle işlenmektedir. Bu tür cinayet malzemelerinin satış, edinme, bulundurma salahiyetlerinin güçleştirilmesi gerekmektedir. Her önüne gelen bu silahlardan edinmemelidir.

ANNE EĞİTİMİNE YOĞUNLAŞILMALIDIR

Kadın cinayetlerinin neredeyse hemen tamamının faili erkeklerdir. Annelerin yetiştirdiği bu caniler, annelerine, kız kardeşlerine, çocuklarının annelerine kıyabilmektedirler.

Anne eğitimine, özellikle çocuk yetiştiriciliği noktasında yoğunlaşılması, bu canilerin sayısını azaltacaktır.

İYİ Parti olarak, anne ve çocuk eğitimini birinci derecede önemsiyoruz. İyi yetişen insanların, toplumun huzuru ve refahında, kalkınmasında anahtar rolü olduğunun bilincindeyiz.

Kadın cinayetlerinin önüne geçilmesinde kanunların daha caydırıcı hale getirilmesi gerektiğine inanıyoruz.”

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech