Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Öğrenciler Benim Hayatım”

Pazar yeri esnaflarından Kaniye

Pazar yeri esnaflarından Kaniye Kabay tamamen el emeğinden oluşan sergisinden elde ettiği gelirle zor durumda olan öğrencilere yardım etmeye devam ediyor.

Kapalı Pazar yerinde 35 yıldır tezgah açan Kaniye Kabay, uzun süredir kendi ördüğü, kendi tasarladığı ürünleri satarak geliriyle ihtiyacı olan pek çok öğrenciye yardım eli uzatıyor.

Tezgâhında neler yok ki… Örgü bebekler, hırkalar, paltolar, bereler ve dahası yine el yapımı bileklik ve kolyeler… Her birini kendi işliyor Kaniye Hanım, ardındansa pazar yerinde açtığı tezgâhta satışa çıkarıyor. 78 yaşında olmasına rağmen 20’li yaşlarında bir genç kadar heyecanlı ve hevesli.

“35 yıldır bu işin içindeyim”

Bacaklarının sorun çıkardığını çok fazla ayakta duramadığını söyleyen Kaniye Hanım, her fırsatta öğrencilerine duyduğu sevgiyi dile getirmekten geri durmuyor. “Ben 35 yıldır yapıyorum bu işi. Öğrenciler benim hayatım. Onların eğitimi, kendini geliştirmesi benim için her şeyden önemli” diyor.

“8 yaşında Bulgaristan’dan geldim”

Kaniye Kabay, hayatın kendisine de her zaman güllük gülistanlık olmadığını söylüyor. Ve ekliyor: “Şu an çok şükür durumumuz iyi. Ama bu zor durumda olan insanların halinden anlamama asla engel değil. Zamanında ben de çok sıkıntılar çektim. 8 yaşındaydım, Bulgaristan’dan Türkiye’ye geldiğimde. Çok zor günler geçirdim. Ama şimdi Allah’a şükür durumuz iyi. Ben de elimden geldiğince, sağlığım el verdikçe öğrencilerin hayatına dokunmaya devam edeceğim.”

Esra Çanlı

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech