Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Biga Şehir Parkı’na Türk-Japon dostluğu anıtı dikildi

Biga’da 100 yıl boyunca

Biga’da 100 yıl boyunca altyapı sorunu yaşanmasının önüne geçecek 60 kilometrelik kanalizasyon ve yağmur suyu hattı çalışmasının tanıtım töreni sonrası Biga Şehir Parkı’nda Türk-Japon Dostluk Anıtı’nın açılışı yapıldı.

Anıt açılışında konuşan Japon Büyükelçi Akio Miyajima, Türk-Japon dostluğunun tarihine değindi ve bu dostluğun devam etmesinin çok önemli olduğunu ifade etti. Türk-Japon Dostluk Anıtı için de Biga Belediye Başkanı İsmail Işık’a teşekkür eden Japon Büyükelçi Akio Miyajima, Biga’da olmaktan dolayı çok mutlu olduğunu söyledi. Açılış kurdele töreni ile tamamlandı. Kurdeleyi ise Japon geleneksel kıyafeti ve Pomak kıyafeti giyen gençlerin tutması dikkat çekti.

pon-Türk dostluğunu ve işbirliğini simgeleyen anıtta; “Tarihi geçmişi 1890’lı yıllarda 587 Türk denizcinin şehit olduğu Ertuğrul Fırkateyni faciasında yaşanan kardeşlik ilişkilerine dayanan Türk-Japon dostluğunun günümüze yansıması olarak Japon Hükümeti ve JİCA-Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı ile gerçekleştirdiğimiz şehrimizin altyapısı için büyük önem taşıyan, günümüzde ve gelecekte halkımızın refah içerisinde yaşamasına katkı sağlayacak ‘Belediye Kanalizasyon ve Atıksu Arıtma Tesislerinin Geliştirilme Projesi’ne desteklerinden dolayı kendilerine teşekkürlerimizi sunarız. Bu anıt taşı, bir araya gelmemiz ve dostluğumuzun devamı hatırasına dikilmiştir” ifadeleri hem Japonca hem de Türkçe olarak yazıldı.

Haber Merkezi

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech