Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Güç Birliği Platformu’ndan örnek hareket

Çanakkale Güç Birliği Platformu

Çanakkale Güç Birliği Platformu üyeleri ve çevreci gönüllüler bir araya gelerek çöp içinde bırakılan Turgut Reis Tabyaları ve çevresini temizledi.

2’nci Dünya Savaşı öncesi boğaz savunmasını güçlendirmek için Güzelyalı sırtlarına yerleştirilen 28’lik iki toptan oluşan Turgut Reis Tabyası, gelen ziyaretçiler ve piknikçilerin çöplerini sağa sola tabyaların içine ve çevreye atması sonrasında çöp içinde kalmıştı. Bunu durumu fark eden Çanakkale Güç Birliği Platformu, duruma el atma kararı aldı. Platform tarafından düzenlenen tabyalardaki çöp toplama etkinliğine 50’yi aşkın gönüllü katıldı.

Platform üyeleri ve çevreci gönüllüler tabyaların olduğu alana gittiklerinde, tabyalar civarındaki çöplerin toplandığını ve tabyalardaki toplara girişlerin kilitlendiği gördü. Ancak bu durum onları durduramadı. Platform üyeleri ve çevreciler ellerindeki poşetler ile tabyaların çevresini, ormanı ve giriş yolunu temizledi. Etkinlik öncesi konuşma yapan Güç Birliği Platformu üyesi ve etkinliğin fikir babası olan Prof. Dr. Doğan Perinçek; “Her geçen gün çevremizi kirleten insanların sayısı çoğaldı. Bu sayıyı belki bir dereceye kadar buna benzer yaptığımız eylemlerle azaltabiliriz. Belki eylemlerimiz sonrasında daha çok çevreci kazanabiliriz” dedi. Güç Birliği Platformu Başkanı Gökhan Bayram da yaptığı konuşmada geçtiğimiz gün Turgutreis Tabyaları’nın çer çöp içinde olduğunu öğrendiklerini belirterek; “Bu noktada bir şeyler yapılmasını söyleyen Prof. Dr. Doğan Perinçek hocamıza teşekkür ederiz. Sonra bunu duyan Çanakkale Güç Birliği Platformu’nun yaşlılar ile ilgilenen grubu, buna el atmak istedi. O grubumuz bu işle meşgul oldu ve organize etti” dedi.

“Temizlik yapmaya giderken temizlik yapamayacak bir duruma düşürdüler”

Konuşmasının devamında tabyaların temizlenme konusuna değinen Bayram;  “Biz geliyoruz diye buradaki çeri çöpü temizleyen görevlileri tebrik ederim. Bizi temizlik yapmaya giderken temizlik yapamayacak bir duruma düşürdüler. Şimdi burada toplanmayan çöpleri toplayalım, burayı tertemiz bırakalım ve topluma; böyle manalı yerlerde çevremize daha da sahip çıkmalıyız, her yerde bu duyarlılığı göstermeliyiz diyelim” dedi.
Atakan Alkış

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech