Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kentin yeni simgesinin istişaresi yapıldı

Çanakkale’de İskele’nin hemen önünde

Çanakkale’de İskele’nin hemen önünde bulunan boş alana Troia 2018 yılı münasebetiyle yapılması planlanan heykel için Perşembe akşamı yapılan istişare toplantısında farklı fikirler yükseldi.

Troia 2018 yılı kapsamında Çanakkale Belediyesi tarafından İskele’nin hemen ortasında bulunan şu anda su fiskiyelerinin olduğu alana dört kahramanın heykeli yapılacak. Bu dört kahraman, Homeros, Hector, Fatih Sultan Mehmet ve Mustafa Kemal Atatürk olacak. Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan Perşembe günü Kent Konseyi üyeleri ve kentte bulunan sivil toplum kuruluşlarının üyeleri ile bir araya geldi. Bu istişare buluşmasından farklı fikirler doğdu.

“İskele heykel için daha anlamlı olacaktır”

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan konuyla ilgili, “Sanatçılarımıza teşekkür ediyorum. Bizlere burada bir eser kazandırmaya çalışıyorlar. Fikirler dinlendi ve bir sürü katkı sunuldu. Bu heykel fikri çok eskiden beridir mevcuttur. Troia yılı dolayısıyla Çanakkale’nin üç kahramanı sloganı kullanılmaktaydı. Bu üç kahraman askeri alandaki kahramanlardır ve homerosta fikir anlamında heykelde yerini aldı. Daha önce Tansaş’ın önünde bulunan kavşakta büyük bir heykel yapım fikri vardı. Çok büyük olduğu için kavşak kenarında bu heykelin olması doğru gelmedi. Bizde daha anlamlı bir mevki olan İskele Meydanı’nı düşündük” dedi.

“Bilim ve teknoloji Çanakkale toprakların doğmuştur”

Prof.Dr. Osman Demircan konuyla ilgili olarak, “Çanakkale ve bizzat Troia bilim ve düşüncenin gelişiminde önemli katkılar sunmuştur. Çanakkale sadece anlatılanlarla sınırlı değildir. Çanakkale bilim ve teknolojinin doğduğu topraklardır. Çanakkale’ye bu heykel şarttır ve yapılması çok hoş olacaktır. Ben heykelde bilim ve teknolojik alanlardaki gelişmelerin de yer almasını öneririm” fikrini belirtti.

“Çanakkale sanatın kenti olmalıdır”

Yusuf Ay konuyla ilgili, “Doğu ve barı mitolojisini iyi okudum. Toria önemli tarihsel süreçleri içerisinde barındıran bir değerdir. Troia dünyanın en önemli kentidir. Çanakkale’de troia anlamında farklı etkinlikler yapılmalıdır. Heykelle çoğaltılmalıdır. Çanakkale heykeller ve sanatın kenti olmalıdır” açıklamasında bulundu.

“Kordon boyuna heykeller yapılabilir”

Çanakkale Rehberler Odası Başkanı Adem Biçer ise Çanakkale’de emeği geçen, Çanakkale’de bulunmuş tarihsel figürlerin kordon boyunda heykellerinin olması fikrini belirtti. Heykellerin şehrin içerisine yayılarak daha sanatsal bir duruş oluşturacağını iletti.

Tunahan Ünsal

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech