Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Mezopotamya’dan Troia’ya Bir gülüş için…

Çanakkale İl Milli Eğitim

Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliği ile yürüttüğü ’Bir Gülüş Yeter’ proje kapsamında eğitim alan MİÇO’lar ‘Çanakkale 2018 Troya Yılı’ kapsamında sahneye çıktı. Anadolu Etap’ın, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Çanakkale Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliğiyle, destek olduğu çocuklar sahnede hünerlerini sergilerken duygulu anlar yaşandı.

Türkiye’nin en büyük meyve yetiştiricisi ve meyve suyu üreticisi Anadolu Etap, meyve bahçelerinde misafir ettiği mevsimlik işçilerinin çocuklarına MİÇO Projesi’yle kesintisiz eğitim desteği veriyor.Anadolu Etap’ın, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Çanakkale Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ortaklığında eğitim verdiği misafir işçi çocukları Miço’lar, ‘Bir Gülüş Yeter’ projesi kapsamında Çanakkale’de sahne aldı. “Troya Yılı” kapsamında düzenlenen etkinlikte; gösteri, Miço’ların tiyatro oyunları, halk dansları ve müzik çalışmalarından oluştu.Anadolu Etap’ın Çanakkale Kumkale Çiftliği’nde,  Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliği ile yürüttüğü ’Bir Gülüş Yeter’ proje kapsamında eğitim alan Miçolar ‘Çanakkale 2018 Troya Yılı’ kapsamında sahneye çıktı. Geneli Şanlıurfa’dan gelen ailelerin çocuklarının mutlulukları gözlerinden okundu.

Çanakkale 17 Burda Alışveriş Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinlikte, MİÇO projesi kapsamında eğitim gören misafir işçi çocukları, çeşitli alanlardaki yeteneklerini sergiledi. Anadolu Etap’ın Çanakkale Kumkale çiftliğinde eğitim gören misafir işçi çocuklarının; tiyatro, halk dansları ve müzik çalışmalarından oluşan gösterilerini; aralarında Vali Yardımcısı Cezmi Batuk, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Özkan, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Yasemin Şenol ve Anadolu Etap Kamu İşleri Müdürü Tahir Kalyoncu da yer aldığı kalabalık bir davetli grubu izledi. Yetenekli Miçolar gösterileri ile olduğu kadar resim ve el işi sergileri ile de Çanakkaleliler tarafından büyük ilgi gördü.

465 ÇOCUĞA EĞİTİM
Projede emek veren Halk Eğitim Merkezi Müdürü Yasemin Şenol konuşması sırasında duygulandı. Açılış konuşmasını yapan Halk Eğitim Merkezi Müdürü Yasemin Şenol, konuşması esnasında duygu dolu anlar yaşadı. Gözleri dolarak konuşan Müdürü Şenol,  tüm çocukların geleceği için atılan adımların önemine vurgu yaptı.Türkiye’de mevsimlik tarım işçilerinin çocuklarına kesintisiz eğitim veren ilk tarım şirketi olan Anadolu Etap, bu kapsamda en büyük iki çiftliği olan Balıkesir ve Çanakkale çiftliklerinde tam donanımlı 2 okul kurdu. Bu okullarda bugüne kadar Milli Eğitim Bakanlığı ve Halk Eğitim Müdürlükleri işbirliği ile 465 çocuğa kesintisiz eğitim sağlayan Anadolu Etap, mevsimlik işçilerinin çocuklarına okullar kapandıktan sonra Halk Eğitim Müdürlükleri’nin atadığı öğretmenler ile resim, el sanatları, müzik, beden eğitimi, Türkçe eğitimleri veriyor. Projenin önümüzdeki dönemde Anadolu Etap’ın diğer çiftliklerine de yaygınlaştırılması ve eğitimler sırasında keşfedilen yetenekli çocukların takip edilerek eğitim hayatına katkı sağlanması yönündeki çalışmalar devam ediyor.

Yıldız Sağlam

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech