Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Domat 1.50 – Esnaf Dertli!

Çanakkale’nin yurt içinde ve

Çanakkale’nin yurt içinde ve dışında en önemli simgelerinden biri olan domates Cuma Pazarı’nda nihayet 1.50 TL’yi gördü. Vatandaş domatesin fiyatından memnun olurken, esnaf bu fiyatla zararına satıyoruz, amaç elde kalmasını engellemek dedi. Esnaf giderler arttı vurgusunda bulundu.

Kentin önemli simgelerinden olan domates nihayet vatandaşın yüzünü güldürdü. Domatesin kilo fiyatı pazarda yer yer 1.50 TL olarak görüldü. 2.00 TL ile 1.50 TL arasında değişen fiyatlar kent halkını tatmin etti. Uzun zamandır 1.50 seviyelerinin görülmediğini dile getiren vatandaş fiyatlar daha düşer mi diye sordu. Esnaf bu bile benim zararıma satmama neden oluyor, giderlerimiz çok arttı vurgusunda bulundu.

“Domates 1.50 TL’nin Altına İnmez”

Pazar esnaflarından Sertaç Fenerci, “Salatalıkta birinci üründen ikinci ürüne şu anda bir geçiş var. O arada bir boşluk olduğu için salatalığın fiyatları 4 TL bandında devam eder sonra düşüşe geçer. Ağustos’un sonuna kadar domatesin fiyatları bu şekilde devam eder. 1.50 TL’nin altına inmez bu zaten en son inmiş hali. Ağustos’un sonunda salçalık dönem başladıkça fiyatlar yükselecek. Mazot, gübre, işçilik hepsinde maliyetler arttı, bu sebepten ötürü bu artışlar fiyatlara da yansıyor” yorumlarında bulundu.

“Esnaf ve Üretici Zor Durumda”

Muhammer Kılıç, “Domates şu anda düşük fiyatlardan satılıyor. Şu anda hep geriye gidiş söz konusu. Tarlada domates 50-70 kuruş. Akşam pazarında domates 1.00 TL’ye satın alınabilir. Şu anda mazot bizi zorluyor, mazota yine zam geldi. Esnaf ve üretici zor durumda… Fiyatlar bayramdan dolayı biraz yükselebilir, onun dışında bir artış olacağını düşünmüyorum” açıklamalarında bulundu.

Tunahan Ünsal

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech