Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Seçim sözleri unutuldu”

Çanakkale Şoförler ve Otomobilciler

Çanakkale Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mehmet Ali Demir, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ünal Özcan ile birlikte, İlçe Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı ve yöneticileri, ilçe yolcu taşımacılığı yapan kooperatif başkanlarının bir araya geldiği toplantıda; servis ablalarından engelliler için yapılan düzenlemelere kadar birçok konu üzerinde durularak TBMM’ye gönderilecek dilekçeler düzenlendi. Toplantıda konuşan Demir; “Seçim geçtikten sonra verilen sözler unutuldu.” dedi.

Çanakkale Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mehmet Ali Demir, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ünal Özcan ile birlikte, İlçe Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı ve yöneticileri, ilçe yolcu taşımacılığı yapan kooperatif başkanları ile bir araya geldi. Dün saat 10.00’da gerçekleşen bilgilendirme toplantısında görüş alışverişinde bulunularak sorunlar dile getirildi. Şoförler toplantıdan TBMM’ye verecekleri dilekçe kararı ile ayrıldı.
Toplantıda konuşan Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mehmet Ali Demir; “İlk bütün seçimleri 2018 döneminde tamamladık. İlk danışma kurulu toplantımızı geçen hafta Ankara’da yaptık. Biz, buradan bir dosya yaptık da gittik. 29 tane oda başkanımızın içinden sadece biz dosya hazırlamışız. Dosyayı da federasyonumuzun avukatına ilettik. Dosyanın içinde taşımalı eğitim ihale sorunlar, servis abla sorunu, halk otobüslerindeki KDV’nin yüzde 18’den yüzde 8’lere düşüp 65 yaş üstünün bedava binmesi gibi sıkıntıları paylaştık. Siz değerli başkanlar, bundan sonraki yapılacak olan toplantılarda sıkıntılarınızı dosya halinde odamıza fakslarsanız biz de bunları toplayıp federasyonun danışma kurulu toplantısında avukatımıza teslim ederiz. TBMM’ye bir dilekçe hazırlandı.” şeklinde konuştu.

“SERVİS ABLALARININ ÖNÜ AÇILMALI”

Demir; dilekçede bahsi geçen sorunları anlatırken; “7 Temmuz itibariyle araçlarımızdan engelli rampaları istenmektedir. Oysa araçlarımıza bu rampaların yapılması teknik olarak mümkün olmayıp, TSE onay vermemektedir, dilekçe böyle başlıyor. Burada koltuk sensörü var, koltuk sensörünün bir araca takılması 3-3,5 saati buluyor. Yani Türkiye’deki servis araçlarına koltuk sensorunun takılması okulların açılmasına yetişmesi mümkün değil. Biz, bunların ya ertelenmesini ya da tamamen kalkmasını istiyoruz. Yani araçta servis ablası varken sensöre ne gerek var? Çünkü araçta görevli kişi çocukları tek tek araçlara bindiriyor zaten. 3 boyutlu emniyet kemeri var, bu çok tehlikeli bir şey. Çünkü 3 boyutlu emniyet kemeri herhangi bir kaza anında çocuğun boynuna takılıp ölümüne sebebiyet verebilir. Servis ablasının ilkokul mezunu olması kabul edilmedi, daha yüksek dereceye çekildi. Ama bir şoförün eşi ilkokul mezunu da olsa ve kızı, babasının arabasında servis ablası olması gerekiyor. Yani şimdiye kadar 10 yıldan beri servis ablalığı yapan kişiler var, bu insanların tekrar önünün açılması gerektiğini düşünüyoruz. Milli Eğitim’de ihale alıyoruz, ihaleyi aldıktan sonra 5 kez zam geliyor ama biz bir tane zam alamıyoruz. Yani ya bu zamlar uygulansın ya da yılda iki kez ihale yapılsın. İki kez olunca ilk yarıda gelen zammı ikinci yarıda biz almış olalım.” açıklamalarını yaptı.

“VERİLEN SÖZLER UNUTULDU”
“Seçimden önce odamızı ziyarete gelen milletvekili adaylarına tüm sıkıntılarımıza açıkladık.” diyen Demir, “Bize tüm sıkıntılarımızın giderileceğini söylediler ama seçimden sonra arkasına dönüp bakan yok. Yani seçim geçtikten sonra verilen sözler unutuldu. Kaza sonucu yaşanan ölüm olayları sadece bizim servis araçlarımızda olmuyor. Hakkari Yüksekova’da bir şirket ihaleye giriyor ve 600 araçlık ihale alıyor. Bu şirket bu işi 400 araçla yapıyor ve bu tüm Türkiye’ye yansıyor. Böyle şeyler batı tarafında olmuyor ama İç Anadolu’da ve ya doğu tarafında oluyor. Araç yaş sınırı 12 ama biz o toplantıda yaşın 15’e çıkarılması gibi bir talep sunduk. Çünkü bizim araçlarımız özel araçlar gibi 2-3 yılda bir muayeneye giren araç değil. Bizim araçlarımız her yıl muayeneden geçen araç.” şeklinde konuştu.

“YAŞANAN SORUNLARI KARŞIDAN BAKARAK ANLAYAMAYIZ”
Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ünal Özcan, toplantıda yaptığı konuşmada; “Burada tabanda yaşanılan sorunları karşıdan bakarak anlayamayız. Herkes kendi önerisini bu gibi toplantılarda dile getirmemiz gerekiyor. Sayın Başkan, buradan her ay veya iki ayda bir oradaki toplantılara giderken ‘Çanakkale’de biz taşıma sektöründe ne sorun yaşıyoruz?’ servisler ayrı, ticari taksiler ayrı, kamyoncular ayrı olarak sorunların hepsini tespit ederek Ankara’da rapor haline getirip ‘biz, tabanda bu sorunu yaşıyoruz’ demek için bir araya geldik. Dolayısıyla olması gerekeni yaptığı için Sayın Başkan’a teşekkür ediyorum. Dün de bazı sorunlar vardı, bugün de bazı sorunlar var. Türkiye genelinde bazı sorunlar yaşandığı zaman aceleye getiriyoruz ve apar topar yönetmelikler çıkıyor. Bu yönetmelikler uygulanırken geriye dönük çıkan eksiklerin ne olduğu bazen düşünülmüyor. Bizim dile getirmek istediğimiz yasal uygulamadan dolayı kendi kesimimiz mağdur oluyorsa bunları dilimiz döndüğünce anlatabilmeliyiz.” dedi.

Yıldız Sağlam

 

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech