Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Bow İstka” Çanakkale’de

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ)’de

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ)’de üretilen, yenilenebilir enerji çeşitlerinden olan güneş enerjisi ile şarj olan elektrikli araç Bow İstka, Çanakkale’ye geldi. Önceki gün Şehitler Abidesi’nde tanıtılan araç dün de kordon boyunda görüldü.

Geleceğin otomobilleri olarak görülen ve teoriden pratiğe dönüştürülen elektrikli araçlar günümüz itibariyle oldukça ilgi görmeye devam ediyor. İstanbul teknik Üniversitesi’nde üretilen Bow İstka’da elektrikle çalışan bir araç özelliği gösteriyor. Aracım en önemli özelliği ise gelecekte çokça kullanılacak olan yenilenebilir enerji kaynaklarından güneşi kullanması… Aracın üzerinde boylu boyunca uzanan güneş panelleri ile güneş ışınlarını elektriğe çeviren araç böylelikle kendi enerjisini kendisi üretmiş oluyor.

“Bow İstka Oldukça İlgi Gördü”

Geçtiğimiz gün Şehitler Abidesi’nde tanıtılan ve oldukça ilgi gören Bow İstka dünde Kordon Boyu’nda görüldü. İTÜ’lü ekip tarafından kordonda yürütülen araç vatandaşlar tarafından oldukça ilgi gördü ve fotoğraflandı.

“Saatte 140 km Hıza Ulaşabiliyor”

Bow İstka, saatte 140 km hız yapabilmesinin yanı sıra 6.1 kw batarya bulunduruyor. Araç bataryası ile 345 km yol yapabilirken üzerindeki güneş enerjisi panelleri aktifleştirildiğinde menzili 750 km’ye kadar ulaşıyor. 171 kilo ağırlığında bulunan aracın ham maddesini ise karbonfiber oluşturuyor.

Tunahan Ünsal

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech