Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hem iktidar hem muhalefet: “Her türlü darbeye lanet”

15 Temmuz Şehitlerini Anma,

15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla siyasi parti il başkanları, yazılı açıklamalarda bulundu. İktidarın da muhalefetin de temsilcileri tüm darbelere lanet okudu.

AK Parti İl Başkanı Av. Gültekin Yıldız:

“Ülkemizin birlik ve beraberliğini hedef alan hain FETÖ terör örgütünün darbe girişimine karşı milletimiz tarafından verilen topyekûn mücadelenin sonunda elde edilen demokrasi zaferimizin ikinci yıl dönümündeyiz. Bugün rahat nefes alıp veriyorsak, milletimizin huzurunuzda rahatça konuşabiliyorsak, özgür bir Türkiye’de hep birlikte yaşıyorsak, bu kahraman halkımızın ve şehitlerimizin sayesindedir.

15 Temmuz İkinci Çanakkale destanıdır. 15 Temmuz gecesi aziz milletimiz Tek Millet Tek Bayrak Tek Vatan Tek Devlet ülküsü ile bir araya gelmiş tarihinde hiç bir millete nasip olmayan büyük bir kahramanlık destanını bir kez daha yazmış, Çanakkale ruhuyla devletine ve bayrağına sahip çıkmıştır.

Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde başta FETÖ ve PKK olmak üzere tüm terör örgütleri ile mücadele ettik. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle birlikte zincirlerini kıran Türkiye, başta FETÖ ve PKK olmak üzere tüm terör örgütlerinin üstüne kararlılıkla gidecek ve tek bir terörist kalmayana dek bu hain yapılarla mücadelemiz devam edecektir.

Bu uğurda can veren tüm kahraman şehitlerimizden, fedakâr gazilerimizden Allah razı olsun. Bizlere bu kutsal toprakları vatan kılan ecdadımızı, tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi bir kez daha şükran, minnet ve rahmetle anıyor, fedakâr ailelerine minnetlerimi sunuyorum.”

“HER TÜRLÜ DARBEYİ LANETLİYORUZ”

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı İsmet Güneşhan:

“15 Temmuz hain darbe girişiminin üzerinden iki yıl geçti. Demokrasiye ve milli iradeye yönelik bu hain kalkışma ve arkasındaki FETÖ terör örgütünü lanetliyoruz. 15 Temmuz 2016 gecesinde yaptığımız gibi halk egemenliğine ve Türkiye’nin demokratik birikimine sahip çıkma azmindeyiz.

Darbe girişimine karşı Milletimiz, Gazi Meclis ve siyaset kurumu ortak bir direniş sergilemiş, girişim boşa çıkarılmıştır. Ancak bu kararlı duruş ne yazık ki güçlü bir demokrasi kurma fırsatına dönüştürülememiş, sonraki süreçte TBMM’yi devre dışı bırakan bir OHAL rejimi yerleştirilmiştir. Aradan 2 yıl geçmiş olmasına rağmen darbenin siyasi ayağının çıkarılmasına dönük esaslı bir adım da atılmamıştır.

Askeri ya da sivil her türlü darbeye karşı kararlı duruşumuz devam edecektir. Güçlü ve müreffeh bir Türkiye yaratmanın yolu, Cumhuriyetin kuruluş ilkelerine bağlı, kuvvetler ayrılığına dayalı demokratik, laik, sosyal hukuk devleti esaslarına sarılmaktan geçiyor.

Tek güvencemiz ve umudumuz yine milletimizin azim ve kararlılığıdır. Demokrasiye ve halk egemenliğine olan inancımızla 15 Temmuz hain darbe girişimini lanetlerken, darbeye karşı canını vererek şehit olan evlatlarımızı rahmetle anar, gazilerimize sağlık ve esenlikler dileriz.

“NADİR GÖRÜLEBİLECEK BİR İHANET”

Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Hakan Pınar:

“Paralel Devlet anlayışı ile yıllardır devletin en kritik ve stratejik noktalarına yuvalanan Fettullahçı Terör örgütünün 15 Temmuz darbe girişimi ülke gündemini allak bullak etmiş, bir anda tartışmaların seyir ve ağırlık merkezini değiştirmiştir.

Elbette 15 Temmuz Türkiye için bir dönüm noktasıdır. Yıllarca TSK’ya ahlak ve yasa dışı yollarla sızan ve sirayet eden FETÖ’cü gözü dönmüş alçaklar, en sonunda hiçbir insanı vasfa sığmayacak cani bir ruh haliyle Türk milletine silah doğrultmuş, mermi ve bomba yağdırmaktan çekinmemişlerdir.

Asker kamuflajına bürünmüş Pensilvanya’daki hainden emir alan katiller, Türkiye’yi ateşe vermek, vatanın birlik ve bütünlüğüne  kast etmek, millete kıymak, hain emellerini gerçekleştirmek ve devleti kendi sapık anlayışlarına göre dönüştürmek amacıyla Türk tarihinde çok nadir görülebilecek bir ihanet ve rezalete imza atmışlardır.

“EN ÇOK ETKİLENEN KURUM TSK’DIR”

Üzülerek ifade etmek istiyorum ki bu hain kalkışmadan en çok etkilenen kurum Türk Silahlı Kuvvetleridir, hiyerarşik yapısı ve omurgası çok hırpalanmıştır. Hatırlayacağınız üzere, geçmişte bazı sözde darbe davalarıyla birçok asker şahsiyet hem mesleklerinden hem de itibarlarından edilmiştir.

Ergenekon, Ayışığı, Eldiven ve Balyoz gibi dava süreçleri TSK’yı yapısal ve tarihsel krize sokmuş, terfi ve yükselme basamaklarını laçkalaştırmıştır.

Askeri liselere giriş imtihanlarının şaibeli olması, soruların çalınması, TSK’ya kurulan FETÖ kumpası binlerce yıllık bir geçmişi olan Türk ordusunda derin yaralar açmıştır. Bunun düzeltilmesi, askeri sistemin yeni baştan; ama mutlaka sadakatin öne alınarak takviyesi asli ve zorunludur.”

“BİZİM BİRBİRİMİZE İHTİYACIMIZ VARDIR”

“Vatan, bayrak ve mukaddesat ortak paydasında Türkiye’nin namus ve haysiyetini cihana savunmak hepimizin milli görevi, ecdada da manevi borcudur. Büyük bir millet olduğumuzu gösterelim, kaynaşalım, saflarımızı sımsıkı tutalım, bu cendereden, bu darboğazdan hep birlikte çıkalım.

Eğer birlik olmazsak, eğer Türk milleti şemsiyesi altında toplanmazsak,  siyasi ve ideolojik önyargıları geri plana itmez, dayanışma ruhunu ayakta tutmazsak son vatanımızda selamızı verecek imamı arasak bile maalesef bulamayacağız.

Yeter ki Bir olalım, beraber olalım Türkiye’nin milli dava ve istiklaline bağlı kalalım. Hukukun üstünlüğüne inanan, demokrasi ve insan hakları gibi vazgeçilmez ilkeleri savunan bir siyaset çizgisinin takipçileri olarak Türk milletinin dünya döndüğü müddetçe bu vatanda bağımsız şekilde varlığını muhafaza edeceğine olan inanç ve taahhüdümüzü bir kez daha huzurlarınızda ifade ediyorum.

248 kahraman vatan evladına Yüce ALLAH’tan rahmet, geride kalan ailelerine ve Aziz Türk Milletimize sabır ve başsağlığı diliyor, o menfur gecede yaralanan Gazilerimize de minnet ve şükran duygularımı ifade etmek istiyorum.”

“DARBELERE KARŞIYIZ”

İYİ Parti İl Başkanı Av. Eşref Bener Varol:

“Bugün 15 Temmuz darbe girişiminin ikinci yıldönümü. Halkımızın sağduyusu ve kendisine doğrultulmuş namlunun karşısında kahramanca duruşu ile feto terör örgütünün darbe girişimi önlenmiştir. Türkiye’de demokrasi, belli aralıklarla yapılan darbelerle sürekli zarar görmüştür. Bu meyanda 15 Temmuz darbe girişimi son darbe girişimi olmuştur. İnsanımızın sokağa çıkması, tankların önünde korkusuzca durması demokrasiye olan bağlılığının ne kadar güçlü olduğunu göstermiştir.

Ülkemizin 15 Temmuz’un eşiğine nasıl getirildiğini hiçbir zaman unutmayacağız.

Ergenekon ve Balyoz davalarıyla güzide ordumuzun nasıl zayıflatıldığını, yüzlerce subayımızın vatan hainliğiyle suçlanıp cezaevine tıkıldığını, kozmik odalara dahi girildiğini unutturmayacağız.

Ne istedilerse verilen fetö terör örgütünün, ülkemizi nasıl kan gölüne çevirdiğini, vatandaşımıza nasıl silah doğrulttuğunu unutmayacağız.

15 Temmuz darbe girişiminin baş aktörlerinin, bu iktidar tarafından Yüksek Askeri Şuralarda nasıl korunduğunu ve kollandığını biliyoruz.

İYİ Parti olarak daha öncesinde olduğu gibi, iktidardan destek alıp, devletin önemli organlarını ele geçiren dinci örgütlerin bundan sonra da darbe girişiminde bulunacağının unutulmaması gerektiğine inanıyoruz.

15 Temmuz’da darbe girişimi sonrasında, fetö terör örgütüyle adil bir mücadele yapılmadığı kanaatindeyiz. Yıllarca birlikte yürüdükleri örgüt mensuplarına dokunulmadığını biliyoruz.

İYİ Parti olarak 15 Temmuz darbe girişiminde tankların önünde kahramanca direnen, ülkesi ve milleti için canını veren şehitlerimizi Rahmetle anıyoruz. Ruhları şad olsun.”

Haber Merkezi

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech