Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yatırımların Hedefi Güzelyalı-Dardanos

Güzelyalı köyüne ve Dardanos’a

Güzelyalı köyüne ve Dardanos’a son dönemde yapılan yatırımlar ve icraatlar, bölgenin canlanmasına ön ayak oluyor. Çanakkale Merkez’deki bu tatil noktalarına yapılan yatırımlar ile Çanakkale’nin çehresi gün geçtikçe gelişiyor, güzelleşiyor. İnşaatı devam eden Güzelyalı atıksu arıtma tesisi ve onun hemen yanında yapımı devam eden Türkiye’nin en büyük Gençlik Spor Kampı, Çanakkale Belediyesi tarafından denize sıfır yapılan mesire alanı, yapımı geçtiğimiz yıl tamamlanan Güzelyalı Halk Plajı ve yapımı devam eden Dardanos Halk Plajı ile kent bir üst seviyeye çıkacak…

Çanakkale’nin gün geçtikçe büyümesi kente yapılan yatırımlar sayesinde oluyor. Kentin tatil noktaları Güzelyalı ve Dardanos’ta son dönemde yapılan yatırımların merkezi olmuş durumda. Geçtiğimiz ay Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak tarafından temelleri atılan ve tamamlandığında Türkiye’nin en büyük gençlik ve sporcu kamp eğitim merkezi olacak olan tesis ile beraber Çanakkale Belediyesi tarafından projelendirilen su arıtma tesisi ile plaj ve mesire alanları Güzelyalı ve Dardanos’un çehresini değiştirecek, kentin bu tatil noktalarını bir üst seviyeye taşıyacak projeler. Geçtiğimiz gün Çanakkale Belediyesi tarafından yapılan yatırımlar, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan tarafından basına tanıtılmıştı.İşte Güzelyalı ve Dardanos’u bir üst seviyeye taşıyacak inşaatı devam eden ve tamamlanan projeler…

Güzelyalı Su Arıtma Tesisi

Çanakkale Belediyesi tarafından yapımı üstlenilen Güzelyalı Su Arıtma Tesisi’nin inşaatı devam ediyor. Ocak 2019’da tamamlanması beklenen proje tamamlandığında Türkiye’de ilklerden biri olacak. “IFAS Sistemi” ile çalışacak tesiste bakteriler ile çalışılacak; bunun sonucunda ise daha çok su arıtılacak, daha az oksijen harcanacak ve daha az çamur üretilecek. Çıkış suyu kalitesinin ise Türkiye’de uygulanan mevcut standartların çok üzerinde olacağı belirtiliyor.

Kullanılacak bu sistemin maliyeti azaltacağı ve kokusuz bir sistem olacağı belirtiliyor. Tesisteki havalandırma havuzunun üzerinde ise bitkiler yetiştirilecek; tesis tamamlandığında botanik bahçesini andıracak. Tesis birinci kademede 2031 yılına kadar 3750 m3/ gün (21.544 kişilik nüfusa denk geliyor), ikinci kademede ise 2051 yılına kadar 5000 m3/gün (31.400 kişilik nüfusa denk geliyor) kapasiteye sahip olacak.
Dört ana bölümden oluşan tesisin çevre yolları ve çevre düzenlemesiyle birlikte toplamda 4 bin metrekare alanı kaplayacak.

Güzelyalı Gençlik ve Sporcu Kamp Eğitim MerkeziAK Parti Çanakkale Milletvekili Bülent Turan’ın uğraşları sonucunda hareketine geçilen Güzelyalı Gençlik ve Sporcu Kamp Eğitim Merkezi’nin temelleri, geçtiğimiz ay Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak tarafından atıldı.  Tesis tamamlandığında Türkiye’deki en büyük gençlik ve sporcu kamp merkezi konumunda olacak. Biri 300, diğeri 200 yataklı iki otel bulunacak tesiste, çok amaçlı spor kompleksleri, su altı spor merkezi futbol sahaları, kayıkhane ve diğer spor branşları ile ilgili bölümler yer alacak. Çanakkale’nin kültür ve spor kenti olmasının mihenk taşı olacak projenin 110 milyon Türk lirasına mal olması bekleniyor.
Dardanos’a Halk Plajı

Çanakkale Belediyesi’nin mücavir alanı içinde yer alan Çınarlı Köyü’nün Dardanos Mahallesi Hasan Mevsuf 25. Sokak ile, Hasan Mevsuf 32’inci Sokağın kesişiminde, halk plajı tesislerinin yapımı devam ediyor. Çanakkale Belediyesi’ne ait olan 2 bin 270 metrekare alan içerisinde, 124 metrekare çocuk oyun alanı, 224 metrekare kafeterya binası, 9 adet güneşlenme locası, 25 metrekare WC alanı tasarlandı. Alanda 25 araçlık otopark, 10 kapasiteli motosiklet ve bisiklet parkı, denize ulaşımı sağlayan engelli platformu ve engelli otoparkının da yer alması planlandı. Tuvaletler engellilerinin kullanımına uygun olarak tasarlanacak. Tesiste yüzde 60 yeşil alan olacak. Bordür ile çevrilen çocuk oyun alanının üzerine özel kum malzemesi serilecek. Alanda bulunan palamut ağacı korunarak yapılacak olan ışıklandırmayla, mekan hem gece hem gündüz kullanımına uygun olarak tasarlanacak. Dardanos’taki halk plajının, bu yıl içinde ihalesinin yapılıp, tamamlanması planlanıyor.
Güzelyalı Piknik Alanı

8 bin 600 metrekare üzerinde oturma alanları, mangal yerleri, yeşil alanları başta olmak üzere hem piknik yapılabilecek hem de denize girilebilecek bir tesise dönüşen Güzelyalı Piknik Alanı, sabah 10.00’dan gece 00.00’a kadar hizmet veriyor. Güvenlik görevlisi, WC alanları, çocuk oyun alanları da bulunan piknik alanı, hizmete gireli çok kısa bir süre olmasına rağmen kentlilerden de büyük bir ilgi görüyor.
Güzelyalı Halk Plajı

Geçtiğimiz yıl hizmete giren ve yine kentlilerin yaz kış, gece gündüz keyifle kullandıkları bir mekan haline gelen Güzelyalı Halk Plajı ücretsiz olarak kullanılabiliyor. 12 bin metrekarelik alan üzerine kurulan tesisin 9 bin metrekaresini yeşil alan oluşturuyor. Güzelyalı Halk Plajında engelli kentlilerimizin de kolaylıkla yararlanabileceği şekilde yeşil alanlar, çocuk oyun alanları, kafeterya alanı, tuvalet ve duş alanları ile plaj alanı bulunuyor.
Atakan Alkış

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech