Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Mazbatalar alındı görevler dağıtıldı

24 Haziran seçimlerini geride

24 Haziran seçimlerini geride bıraktık. Seçimler bitti ama seçenlerin, seçilenleri suçlaması bitmedi. Bu cümle tabi ki Çanakkale Cumhuriyet Halk Partisi için geçerlidir. AK Parti için söylenecek tek söz tebrik edip, başarılar dilemek olacaktır.

Çanakkale CHP içerisindeki bu tartışmalar, birbirinin üzerine atılan suçlamalar, iddialar son bulmuyor. Üst düzeydeki aktörlerin değişmemesi durumunda (İl, İlçeler, Merkez İlçe ve Belediye başkanları dahil) bu eleştirilerin ardı arkası da kesilmeyecek. Seçim gecesi Genel Merkezde yapılan hatalara, boş vermişliğe Çanakkale örgütü de uyum gösterdi. Seçim sonucunun değerlendirilmesinde başarısızlıktan hiç söz edilmedi. Özeleştirinin önünden bile geçilmedi.

Genel Başkan yardımcısı Sayın Muharrem Erkek, niçin oyunu Ankara’da kullandı. Danışmanının eşinin milletvekili seçilmesi için mi bu özeni gösterdi? Seçim sonu Çanakkale’de olup bitenlerden hiç mi haberi yok? Parti örgütündeki çekişmeler, Belediye’ye yansıdı. Sayın Erkek, ne zaman masaya yumruğunu vuracak? Mevzileri kaybettikten sonra mı? Yoksa kendisine destek verenlerin biraz daha kan kaybetmesini mi bekleyecek? Soruları çoğaltabiliriz? Kimin umurunda?

CHP’de partiye üyelik sınıfından başlayarak delege ve yöneticilerde liyakat aranıyor mu? Yoksa yönetimler bir gruptan diğerine gidip geliyor, yeni grupların, isimlerin çıkmasına da izin verilmiyor mu? Hiç bu sorunları dert edinen yönetici olmadı mı? Seçim sonuçlarına bakıp “aday belirlemede hatalarımız oldu”, ya da “Genel Merkez çok hata yaptı, daha kötü sonuçlar ortaya çıkacaktı ama bizim adaylarımız sayesinde iki milletvekilini çıkardık” diyerek topu başkasına mı atacaklar? Tek tavsiyemiz CHP yöneticileri gözlerini kapattıklarında Türkiye haritasını hayal edip, ellerindeki çuvaldızı bırakıp iğneyi tutsunlar.

Alkışlar Bülent Turan’a

24 Haziran için seçim kararı alındıktan sonra Çanakkale’ye gelip geminin dümenine geçti. Partisinin diğer seçilmişleri de kendisine ayak uydurdu. Tabir yerindeyse ayak basmadık toprak, sıkmadık el bırakmadı. Söylentilere kulak tıkadı. O, hep çalışmasına baktı. Sonunda da partisini 1. yaptı. CHP’li yöneticiler, seçmen mühendisliğine soyunurken, Sayın Bülent Turan partisine ve Cumhurbaşkanına oy istedi. Sonuç da ortada.

Şimdi yeniden partilileri, yöneticileri tarafından Grup Başkanvekilliği koltuğunu bırakmadan görevinin başında. Çanakkale için önemli olan bu gücü, bundan sonra daha da fazla kullanacağını biliyor, temenni ediyoruz. Sayın Bülent Turan’ın bu davranışına Çanakkale seçmeni de kayıtsız kalmayıp kurulacak sandıklarda değerlendireceklerdir. Hayırlısı…

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech